Annons:

Sök

Annons:

Bandet klipps. Nu har den nya kraftledningen blivit invigd. Foto: Ossian Mathiasson

"EVIGA" PROJEKTET HAR GÅTT I MÅL – STOR INVIGNING IDAG

I dag invigdes den nya regionledningen mellan Vimmerby och Kisa. Precis som vid första spadtaget för ledningen skedde invigningen på läns- och kommungränsen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Projektet har varit planerat sedan slutet av 00-talet. EoN tryckte på startknappen i slutet av 2021 när den första av de tre nya transformatorstationerna började byggas i Horn och sedan dess har arbetet rullat på i full fart. 

EoN har byggt en ny 130 kilovoltselledning mellan Vimmerby och Kisa för att förstärka elnätet i de båda kommunerna. Projektet är en av EoN:s allra största satsningar i elnätet och investeringen ligger på omkring 350 miljoner kronor. 

Nu är byggprojektet klart och det man har skapat är tre nya transformatorstationer i Horn, Gullringen och Södra Vi, två ombyggda stationer i Kisa och Vimmerby och en fem mil lång regionledning. 

I dag invigdes ledningen på läns- och kommungränsen, på exakt samma ställe som det första spadtaget togs.

Representanter från länsstyrelserna i Kalmar och Östergötlands län, Helen Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun, Christer Segerstéen, kommunstyrelsens ordförande i Kinda kommun, Johan Mörnstam, vd på EoN Sverige, och Martin Höhler, vd på EoN:s energidistribution, var några av personerna som medverkade på invigningen. 

Intervjuer från första spadtaget kommer senare i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: