Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbyföretag straffas – uppfyller inte kraven runt penningtvätt

Länsstyrelsen anser inte att bolagets rutiner för penningtvätt lever upp till lagens krav. Foto: MostPhotos

Vimmerbyföretag straffas – uppfyller inte kraven runt penningtvätt

Ett företag i redovisningsbranschen från Vimmerby straffas med 30 000 kronor i avgift. Verksamhetens rutiner runt penningtvätt och finansiering av terrorism bedöms inte uppfylla lagens krav.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är Länsstyrelsen i Skåne som har utövat tillsyn över bolagets rutiner för penningtvätt och finansiering av terrorism. Länsstyrelsen anser att stora delar uppfyller lagens krav, men också att det finns brister när det gäller bolagets allmänna riskbedömning av verksamheten.

”Bristerna medför att den allmänna riskbedömningen inte på ett tillräckligt sätt kan ligga till grund för kundriskbedömningar och rutiner/riktlinjer och den når därmed inte upp till de krav som ställs i penningtvättsregelverket”, skriver Länsstyrelsen i sitt beslut.

Länsstyrelsen tycker inte att överträdelserna är att betrakta som ringa och slår fast att bolaget kan ha haft en fördel gentemot konkurrenter som uppfyller lagens krav. Man ser också en ”något ökad risk” för att företagets verksamhet kan ha utnyttjats för penningtvätt och/eller finansiering av terrorism. Man ser inga förmildrande omständigheter och menar att en avgift om 30 000 kronor ”är proportionerlig och samtidigt effektiv och avskräckande”.

Tillsynen avslutas i och med beslutet från Länsstyrelsen, men att bolagets rutiner kan komma att följas upp igen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: