Annons:

Sök

Annons:

Största arbetsgivaren välkomnar nya luftledningen:

Ljunghälls tekniska chef Jonny Johansson är positiv till att den nya kraftledningen mellan Kisa och Vimmerby är klar. Foto: Ossian Mathiasson

Största arbetsgivaren välkomnar nya luftledningen: "Säkrar eltillförseln"

Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare, Ljunghäll i Södra Vi, välkomnar den nya luftledningen som har kommit på plats mellan Kisa och Vimmerby. 
– Nu har kapaciteten kommit till oss, säger Jonny Johansson, teknisk chef på Ljunghäll AB.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Eljätten Eon bjöd nyligen in till invigning av den nya kraftledningen mellan Vimmerby och Kisa som har kostat cirka 350 miljoner kronor. 

Det har byggts en fem mil lång elledning på 130 kilovolt mellan orterna för att förstärka elnätet i de två kommunerna och de två länen. Ledningen har i sin tur anslutits till transformatorstationer i Kisa, Horn, Gullringen, Södra Vi och Vimmerby. 

– Vi på Eon vill bygga ett elnät som är stabilt och driftsäkert, med dubbla matningar, för att öka leveranssäkerheten och tryggheten för våra kunder, säger Björn Persson på Eon. 

"Säkrar eltillförseln"

Metallfabriken Ljunghäll i Södra Vi och Sofidel i Kisa nämns som stora företag som är beroende av trygg och säker elförsörjning 24 timmar om dygnet. Jonny Johansson, Ljunghälls representant på invigningen, redogjorde för betydelsen av den nya kraftledningen. 

– Det betyder framför allt att vi säkrar eltillförseln och får ett elnät med redundans. Våra kunder har ändrat storlek på komponenter, vilket betyder att vi måste köpa större maskiner. Kravbilden har ändrats och renlighetskraven har gått upp. Man behöver tvättutrustning och våra pressar/gjutmaskiner är stora förbrukare av el. Vi expanderade och byggde ut med 11 000 kvadratmeter för fem-sex år sedan. Vi håller på och fyller upp med maskiner där, säger Jonny Johansson. 

Hur ser du på företagets fortsatta tillväxtmöjligheter?

– Det beror på vad som händer i framtiden. Om vi får nya, intressanta möjligheter ihop med våra kunder och att våra ägare tycker att det är intressant är det bra att veta att kapaciteten är säkrad för framtiden. Att öka produktionen ligger i händerna på vilka eventuella nya jobb vi kan från befintliga och nya kunder och vad ägaren vill, säger Jonny Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: