Annons:

Sök

Annons:

  • Ofattbar succé för nya marknaden:

    Succén var total när Carita Thörn och övriga i gänget bakom Spöksmyget ordnade marknad i Gästgivarehagen. Foto: Jakob Karlsson

  • Ofattbar succé för nya marknaden:
  • Ofattbar succé för nya marknaden:

Ofattbar succé för nya marknaden: "Fullt på parkeringen efter en kvart"

Carita Thörn och övriga i gänget bakom Spöksmyget satsade på en trädgårds- och hantverksmarknad i Gästgivarehagen i helgen. Mottagandet blev enormt.
– Vi trodde på ett par hundra. Det var ett par tusen, säger en förbluffad och trött Carita Thörn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästgivarehagen i Vimmerby används för lite. Det fick Carita Thörn och övriga gänget bakom Spöksmyget – Karin Jönsson, Anette Hasselqvist och Göran Johansson – att satsa på en ny marknad. 

För första gången arrangerades en trädgårds- och hantverksmarknad. Nog är uttrycket succé aningen utslitet, men i det här fallet räcker det knappt till. 

– Vi trodde att det skulle komma ett par hundra... Det var hur mycket folk som helst. Vi hade två killar som parkeringsvakter och det var fullt på parkeringen efter en kvart. Det var verkligen man ur huse, fullt i hela hagen och vi tror att det var ett par tusen, berättar Carita Thörn på måndagen.

Ett 35-tal utställare fanns på plats för marknaden.

– Det var verkligen jätteroligt. Sedan blir det lite stressigt. Vi är ju inte många som arrangerar det här och vi gör allt ideellt. Vi hade en del medhjälpare och det var jättepopulärt. Det är sådant här man längtar efter, det märkte vi. Det finns inte direkt några sådana här marknader i Vimmerby längre. Det blir väldigt socialt och många fick träffa sina gamla väner. Förr åkte man ju till Vimmerby när det var marknad. Alla utställare var nöjda också och det visste vi inte innan. Vi är ju noviser på det här. 

Ska utvärderas

Många hoppas förstås på en fortsättning, men först måste det utvärderas, menar Carita Thörn.

– Vi ska träffas om någon vecka och prata ihop oss. Vi hade ju vårt café öppet och det blev kaos totalt. Vi trodde vi hade laddat på, men jag fick åka och handla tre gånger. Ingen av oss kunde tro att det skulle bli så mycket, så det kan vi nog inte ha nästa år. Att det blev ett par tusen besökare är makalöst. Det är roligt när man ordnar något och vädret var verkligen på vår sida. Alla våra medhjälpare fick kämpa och slita. 

Överskottet går till "Vår stora dag", ett projekt som Carita Thörn och hennes medarbetare startade i samband med förra höstens spöksmyg. Här samlas pengar in för att ett sjukt barn från trakten ska få förgylla tillvaron med en alldeles egen önskedag. 

– Den här flickan ska få åka till julmarknaden på Liseberg. Hon vet inte om det än, men vi fick in 10 500 kronor. Det är jättebra. Vi skänker ju också pengar till Min stora dag och Barndiabetesfonden. Nu ska vi vila upp oss och ladda för Spöksmyget i oktober. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: