Annons:

Sök

Annons:

Nu påbörjar kommunen jakten på ny toppchef:

Kommundirektör Carolina Leijonram uttalar sig om tjänsten som ny ekonomichef. Foto: Arkivbild

Nu påbörjar kommunen jakten på ny toppchef: "Vill inte spekulera"

Det var i vintras som Roger Sjögren lämnade jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun. Till årsskiftet har kommunen en tillfällig lösning – men nu har jakten på en ny ekonomichef påbörjats.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Från början var kommunens avsikt att inleda rekrytering i egen regi i slutet av 2023 och hålla intervjuer under början av det här året. Då var förhoppningen att kunna presentera en ny ekonomichef i mars.

Så blev det emellertid inte.

Camilla Johansson, som är tillförordnad ekonomichef, har fått ett förlängt förordnande och det gäller nu hela året ut.

"Vår nuvarande lösning med Camilla Johansson som tillförordnad ekonomichef fungerar mycket bra", skriver kommundirektör Carolina Leijonram i ett mejl. 

Nu i september har dock jakten på en permanent ekonomichef kommit igång.

"Vi håller på att lägga ut annonsen just nu. Den kommer att ligga ute i tre veckor".

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är den 22 september och kommunen söker en särskild profil. I annonsen framgår det att man vill ha en ekonomichef som kan verka som en samlande kraft "med förmåga att delega, stödja, stimulera och skapa gemenskap inom verksamheten", skriver man. 

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och ledarskapet ska präglas av att man leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Den som söker jobbet ska också ha lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter, nya arbetssätt och möjligheter när förutsättningar ändras. 

Personlig potential kommer man lägga stor vikt vid, men för att lyckas i rollen vill kommunen bland annat att man har en akademisk utbildning och examen inom ekonomi, flerårig erfarenhet av att vara chef, erfarenhet från politiskt styrd verksamhet och så vidare. 

"Vi söker det som står angivet i profilen i annonsen", konstaterar Leijonram.

Vill inte spekulera

Intresset för jobbet går inte att säga något om redan nu. Carolina Leijonram vill inte heller säga något om vad hon tror om intresset för jobbet.

"Det är svårt att uttala sig om", skriver hon.

Tror du att det svåra ekonomiska läget, och att ni tillhör de fyra kommuner med högst riskvärde hos Kommuninvest, kan påverka attraktiviteten för jobbet?

"Det kan jag inte spekulera om", skriver hon.

När tror du att ni kan ha en ny ekonomichef på plats?

"Beror på hur många som söker, tid för urvalsprocess med intervjuer och sedan vilken överenskommelse vi kan göra om anställningsdatum beroende på val av kandidat som tackat ja".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: