Annons:

Sök

Annons:

  • Ett år efter guldregnet – det här har paret gjort med pengarna

    Ingegerd och Åke Jansson vann 600 000 kronor på Postkodlotteriet för ett år sedan. Där och då föddes en dröm om att åka till Italien med husvagnen. Foto: Lotta Madestam

  • Ett år efter guldregnet – det här har paret gjort med pengarna

    Den 21 augusti 2023 började som en helt vanlig dag, men oj vad den tog en annan vändning för makarna Jansson när Postkodlotteriets tv-team plötsligt stod i trädgården. Foto: Lotta Madestam/arkivbild

  • Ett år efter guldregnet – det här har paret gjort med pengarna

    Foto: Lotta Madestam

Ett år efter guldregnet – det här har paret gjort med pengarna

Livet förändrades för Ingegerd och Åke Jansson i Målilla när de vann 600 000 kronor på Postkodlotterier. Där och då föddes en dröm om en resa till Italien med husvagnen. Nu har det gått ett år sedan tv-teamet stod i trädgården med sex guldkuvert.
– Det händer fortfarande att folk gratulerar oss, säger Ingegerd.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vår tidning hälsar på hos Ingegerd och Åke Jansson på Ämmenäsvägen en helt vanlig torsdag. Den 21 augusti 2023 började också som en helt vanlig dag, men oj vad den tog en annan vändning. Minst sagt när Postkodlotteriet hade guldregn över Målilla.

Sammanlagt delades 2,6 miljoner kronor ut till 15 lyckliga vinnare i utlottningen ”Fredagschansen”.

Husvagnen står på trädgården. Frågan är om den rullat de runt 200 milen till Italien, som snabbt blev en dröm i synnerhet för Ingegerd.

– Nej, vi har inte kommit i väg. Jag har varit sjukskriven sedan i mars på grund av knäna. Annars hade jag nog försökt att komma i väg.

Så Italiendrömmen lever än, i allra högsta grad.

– Ja, den har bara blivit starkare. Jag väntar på operation, så nu får vi mer tid på oss att leta reda på platser att besöka, säger Ingegerd.

Livet förändrades – och samtidigt inte

Ingegerd hade tre lotter, Åke egentligen två. Men han hade turligt nog vunnit en extra lott i augusti så programledaren Daniel Paris plockade fram hela sex guldkuvert som tillsammans gav 600 000 kronor.

Man kan säga att livet förändrades där och då för Ingegerd och Åke – och samtidigt inte.

– Vi har inte gjort några större förändringar, vi lever på precis som vanligt med fötterna på jorden och vi är fortfarande med i lotteriet, säger Åke som tänkte sig att byta panna för en del av pengarna.

– Ja, det var meningen, men det har vi inte heller gjort. Jag har ju ved kvar, säger han och skrattar.

Känns tryggt i livet

Utan det är den ekonomiska tryggheten de värdesätter högt. Skulle något gå sönder eller taket behöver bytas, då är det inga problem.

– Jag har köpt en vikbar permobil, som jag verkligen nyttjat, säger Ingegerd som kört fyra mil med den redan. Och i en kartong bredvid henne på altanen ligger det som ska bli ett växthus.

Ingegerd, som gick på ”övertid” redan innan vinsten har nu bestämt sig. Nu är det färdigjobbat. Men det är mest för sjukskrivningens skull, erkänner hon.

– Det är den vanligaste frågan jag fått ”om jag ska sluta jobba?” Jag hade tänkt jobba fram till nästa vår, när jag blir 70. Jag trivs så bra på Allelektronik och jag valde att vara hemma länge med barnen, så jag ligger efter, säger hon och skrattar.

– Men jag blev sjukskriven två månader till, så då kändes det mer rätt att sluta.

Kan ni fortfarande minnas känslan när tv-teamet stod i trädgården och check efter check drogs fram?

– Ja, det var chockartat. Det har nog inte lagt sig riktigt än, jag kan knappt förstå att det hänt. Man kommer på det ibland, då känns det konstigt och overkligt. Som en dröm, säger Åke.

– Klart vi hade hoppats, fyller Ingegerd i. Men man trodde ju aldrig det skulle hända oss. Vi har inte ens vunnit någon småvinst, bara gratislotter.

Vad har ni fått för reaktioner efter guldregnet?

– Bara positiva. Folk hälsar och är glada, det händer att folk gratulerar fortfarande. Även folk vi knappt vet vem de är.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: