Annons:

Sök

Annons:

Så många är intresserade – mäklaren tror på relativt snabb affär

En handfull genuina spekulanter finns det för Nygård, menar Magnus Boberg på Fastighetsbyrån. Foto: Fastighetsbyrån

Så många är intresserade – mäklaren tror på relativt snabb affär

Vimarhem är på väg att sälja en del av sitt bestånd. Det rör sig om totalt sju lägenheter i Nygård och nu har Fastighetsbyrån haft sina två visningar.
– Intresset är ganska stort. Det finns en handfull genuina spekulanter, säger Magnus Boberg, ansvarig mäklare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Att hyra ut lägenheterna i Locknevi har det kommunala bostadsbolaget Vimarhem haft svårt med. Längre tillbaka fungerade fastigheten som äldreboende och under den stora flyktingkrisen för snart tio år sedan var det boende för ensamkommande asylsökande barn. 

I nuläget har Vimarhem endast en hyresgäst ute på Nygård men totalt finns det sju lägenheter i två huskroppar och den stora huskroppen står helt tom. 

Det fick Vimarhem att under våren ta beslut om att sälja Nygård, vilket Dagens Vimmerby då kunde avslöja. Nu ligger Nygård – eller Gårdspånga 104 som är korrekt beskrivning – ute till försäljning. Den här veckan har det varit två visningar. 

– Intresset är ganska stort och det finns en handfull genuina spekulanter. Det finns ett ganska bra spekulantunderlag för Vimarhem att ta ställning till. Nu har vi haft den sista ordinarie visningen och så får vi se utfallet nästa vecka, säger Magnus Boberg, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån.

Kan gå snabbt

Magnus Boberg tror på en ganska snabb affär.

– Först behöver vi se det slutgiltiga intresset och när det gäller sådana här affärer bestämmer man sig sällan på stående fot. Man vill hem och räkna på det, och sedan fortsätter dialogen nästa vecka. Min känsla är att det kan vara klart i slutet på nästa vecka eller veckan därpå, men man vet aldrig. 

Vad kan du säga om tankarna som finns?

– Det är allt från fortsatt traditionell uthyrning till säsongsboende, alltså turistboende sommartid. Det finns andra tankar också och det är en bra spridning bland spekulanterna. 

Kan bli budgivning

Utgångspriset är satt till 1,5 miljoner kronor. 

– Det är ett fantastiskt lågt pris för en fastighet i det här skicket, men man får naturligtvis väga in läge och risk förstås. Spontant kan jag säga att det är flera intresserade och då lär det bli någon form av sållning och förmodligen någon budgivning. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: