Annons:

Sök

Annons:

Klient svingade hammare mot personal – anmälan upprättad

Kommunen har upprättat en anmälan till Arbetsmiljöverket. Foto: Most Photos

Klient svingade hammare mot personal – anmälan upprättad

Kommunen har upprättat en anmälan till Arbetsmiljöverket efter att en klient uppträtt hotfullt och gjort utfall mot personal från bemanningsenheten. Bland annat svingade klienten en hammare mot en person ur personalen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under ett hembesök blev två anställda från kommunens bemanningsenhet hotfullt bemötta av en klient som vid tillfället led av psykisk ohälsa. Inför besöket hade en riskbedömning gjorts, och på grund av klientens försämrade psykiska mående gjordes bedömningen att personal inte skulle åka ensamma till klienten. 

Redan när personalen anlände till klienten började denne göra hotfulla utfall mot en av de anställda. Personen fick till en början ta emot knuffar innan klienten började fara runt i lägenheten och uppträda hotfullt och aggressivt. Under besöket försökte de båda kollegorna lugna klienten med hjälp av lågaffektivt bemötande, vilket inte hade någon större effekt. 

Klienten fortsatte att uppträda hotfullt, och svingade bland annat en hammare mot samma anställda som hen tidigare knuffat. 

Besöket varade i cirka 45 minuter, och klienten uppträdde under hela tiden aggressivt genom att slänga saker och smälla i dörrar. 

Arbetsgivaren gör nu en tillbudsanmälan till Arbetsmiljöverket. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: