Annons:

Sök

Annons:

Köpte mark av kommunen för personalbostäder – så har det gått

Astrid Lindgrens Värld köpte mark av kommunen för personalbostäder. Nu svarar Joacim Johansson på hur tankarna kring detta ser ut i dagsläget.

Köpte mark av kommunen för personalbostäder – så har det gått

I december 2020 köpte Astrid Lindgrens Värld mark av kommunen i Nybble. Tanken var att bygga personalbostäder åt sina anställda. Men hur har det egentligen gått med de här tankarna?

Annons:

Det var redan under 2019 som det blev känt att ALV hade intresse av att förvärva mark av kommunen för att bygga bostäder åt sin personal. ALV hade då återkommande haft problem att hitta bostäder åt sin personal inför varje säsong. 

I december för snart fyra år sedan tog kommunstyrelsen beslut om att sälja mark i Nybble till ALV. Det rör sig om ett område söder om det tilltänkta bostadsområdet. Prislappen landade på drygt 387 000 kronor. 

ALV pratade då om att det kunde röra sig om cirka 50 bostäder och vd:n Joacim Johansson liknade det vid ett studentboende. Men vad har hänt sedan ALV köpte marken av kommunen?

Inte jättemycket visar det sig, när vi kontrollerar saken. 

– Det är för framtida möjligheter och det finns inga nya beslut. Det finns flera saker som har och har haft högre prioritet för oss. Man har alltid en begränsad investeringssumma och pengarna ska räcka till det vi tycker är viktigast tidsmässigt. Det har funnits saker vi har tyckt varit viktigare tidsmässigt, säger Joacim Johansson. 

Köpte Smålandsbyn

För snart två år sedan köpte ALV också turistanläggningen Smålandsbyn i utkanten av Vimmerby av Rein Soowik med familj. Familjen hade där drivit turistboende i hela 26 år. Just det köpet har också spelat in. 

– När vi fick möjlighet att förvärva Smålandsbyn kom det här i ett annat läge. Det blev ett tillskott för oss när det gäller personalbostäder. 

Just nu har ALV inte alls tidssatt sina planer i Nybble.

– Jag kan inte alls yttra mig om tidsaspekten, men idén finns fortfarande med. Det är inte skarpt läge kring det just nu bara.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: