Annons:

Sök

Annons:

Strömavbrott och Telia-problem i Vimmerby – här är uppmaningen till allmänheten

Det ska nu vid lunchtid på söndagen vara strömlöst i stora delar av centrala Vimmerby. Vid 12.50-tiden är VEMAB på väg ut med ett antal resurser. Vid 13.05-tiden har ett antal fått tillbaka strömmen. Vid 13.20-tiden säger VEMAB:s vd Olle Fogelin att strömmen snart ska vara åter för samtliga. Flera butiker i stan påverkades också och bland annat fick Ica Kvantum hålla stängt.

Annons:

På söndagsförmiddagen ska det vara strömlöst i stora delar av centrala Vimmerby. Rapporter om att det är strömlöst har kommit från flera delar, men framför allt från den norra delen av staden. HÄR kan du läsa en senare artikel.

Orsaken till strömavbrottet är okänt.

Vår tidning söker Vimmerby Energi- och Miljö AB. På sin hemsida har man ingen registrerad driftstörning, men vittnesmålen om problemen är omfattande.

– Jag har precis fått den här informationen och vi har resurser på väg ut, säger VEMAB:s vd Olle Fogelin vid 12.50-tiden.

Hur många som berörs av avbrottet kan Olle Fogelin inte svara för i nuläget.

– Det är för tidigt att säga något nu, men vi är på väg ut för att felsöka. Vi har inte så mycket information ännu.

Vid 12.55-tiden har VEMAB även registrerat driftstörningen på sin hemsida.

"Strömlöst i stora delar av Vimmerby. Just nu är det strömavbrott i stora delar av Vimmerby, våra tekniker jobbar för att avhjälpa felet", skriver man.

Tillbaka hos en del

Vid 13.05-tiden har delar av tätorten fått tillbaka strömmen.

"Vissa delar av Vimmerby tätort har nu strömmen tillbaka. Tekniker fortsätter jobba på att avhjälpa felet".

– Det lär ha varit en störning på regionnätet. Flera kransorter slocknade på en gång. När det är så pass mycket så brukar det vara en störning på regionnätet. Just nu kör vi igång försiktigt, det tar lite mer tid att starta upp när det varit en störning i det yttre nätet, säger Olle Fogelin.

Någon exakt prognos för när alla har ström igen finns inte.

– Det tar lite tid och just nu är området kring fjärrvärmeanläggningen Södra Näs och området kring Skobes kvar. Jag har ingen exakt prognos, men det ska snart vara igång igen.

"Allmänheten uppmanas att vara sparsamma med vatten då även dessa verksamheter är påverkade", skriver VEMAB. På sikt kan även fjärrvärmen bli påverkad. Det skriver VEMAB vid 13.30-tiden. Flera butiker i stan ska förstås också ha påverkat av avbrottet och bland annat Ica Kvantum fick hålla stängt en tid.

Vid 13.55-tiden skriver VEMAB att stora delar fått tillbaka strömmen och prognosen då var att samtliga skulle ha strömmen tillbaka vid 15.30-tiden. Vid 14.10-tiden skriver man att det varit problem vid återinkoppling, som gör att det kan dra ut på tiden innan alla får tillbaka strömmen.

Telia också med problem

Även Telia har problem med sitt mobila nät i Vimmerby. 

"Det kan finnas störningar när du ringer eller använder mobila tjänster i området på grund av kabelfel", skriver Telia och nämner att 2G, 3G, 4G och 5G är påverkat.

Det förväntas vara reparerat vid 20-tiden. Men redan vid 13.50-tiden skriver Telia att problemet ska vara löst. HÄR kan du läsa det senaste om strömavbrottet i Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: