Annons:

Sök

Annons:

LÄGGER JÄTTEVARSEL – SÅ MÅNGA BERÖRS HÄR

Arbetsförmedlingen varslar sju personer i Kalmar län. Foto: MostPhotos

LÄGGER JÄTTEVARSEL – SÅ MÅNGA BERÖRS HÄR

Myndigheten lägger nu ett stort varsel. 228 medarbetare varslas över hela landet och i Kalmar län berörs sju personer. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Arbetsförmedlingen varslar om övertalighet över hela landet. Det rör sig om 228 medarbetare i Sverige och gäller främst stabs- och stödfunktioner. Arbetsförmedlare omfattas inte av varslet. 

Varslet beskrivs vara en konsekvens av ökade kostnader och minskad förvaltningsbudget. 

– Vi behöver anpassa oss till våra ekonomiska förutsättningar, samtidigt som vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för att klara av att ge stöd till de arbetssökande som behöver oss mest, säger generaldirektör Maria Hemström Hemmingsson.

Så många berörs i länet

Arbetsförmedlingen behöver minska sina utgifter för personal med en halv miljard 2025 och samtidigt göra hårda prioriteringar för att klara sitt huvuduppdrag, meddelar man. Arbetet med besparingarna har pågått under sommaren.

Varslet betyder förstås inte att alla berörda kommer sägas upp, utan är en förvarning om att uppsägningar kan bli aktuella. 

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att kompetenta medarbetare riskerar att bli av med jobbet, och vi som arbetsgivare kommer att ge de berörda allt stöd vi kan, säger Maria Hemström Hemmingsson.

I Kalmar län berörs sju medarbetare av varslet. I grannlänen Kronoberg, Jönköping och Östergötland är fem respektive fem och elva personer berörda. Arbetsförmedlingen har i dagsläget cirka 10 175 medarbetare och 366 konsulter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: