Annons:

Sök

Annons:

Ska titta på sin kommunikation kring avbrottet:

VEMAB:s vd Olle Fogelin. Foto: Arkivbild

Ska titta på sin kommunikation kring avbrottet: "Fokuserat på vad som felat"

Vimmerby lamslogs av ett strömavbrott i söndags. Butiker fick stänga och det gick varken att tanka eller ta ut pengar. Det dröjde också innan VEMAB själva kommunicerade något om strömavbrottet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Butiker fick stänga, det gick inte att tanka eller ta ut pengar. Följdfel på både mobil- och stadsnätet. Under ett antal timmar på söndagen lamslogs Vimmerby av ett omfattande strömavbrott. Det pågick i flera timmar och först vid 15-tiden hade de sista abonnenterna fått strömmen tillbaka. 

Tidigare har Vimmerby Energi och Miljö AB, VEMAB, inte vetat vad som orsakade avbrottet. Nu slår man fast att det berodde på ett större kabelfel. Vad som skett är dock oklart.

– Det vet vi inte ännu. Det här handlar om nedgrävda kablar och vi har inte reparerat det ännu. När det är nedgrävda kablar får vi jobba med att skicka strömmen andra vägar. Reparation kommer att ske och vi måste gräva helt enkelt och göra den här lagningen. Det gör vi inte själva, utan det är det en entreprenör som gör, säger vd Olle Fogelin.

Går det att uppskatta någon kostnad för det här strömavbrottet?

– Det kostar några kronor, men jag har ingen uppfattning om det nu. Det här kan vara sådant som händer och det var inget extremt så. 

"Fokuserat på vad som felat"

I ett inlägg på tisdagen beklagar VEMAB de olägenheter som orsakades och tackades för invånarnas tålamod. Det kommunala bolaget ska också utvärdera sin egen insats både gällande arbetet och kommunikationen kring avbrottet.

Det dröjde en längre tid innan VEMAB gick ut och berättade om strömavbrottet på sin hemsida. 

– Vi utvärderar alltid vår insats när det blir påverkan på samhället. Vi är ganska förskonade i Vimmerby från längre elavbrott, men den här gången blev det lite längre. Då är det bra om man gör en analys och tittar på vad man kan göra bättre till nästa gång.

Är det något du redan nu ser att ni kunde gjort annorlunda?

– Det har vi inte gjort ännu. Det här skedde i söndags och framför allt har vi fokuserat på vad som felat. Det är den kommentaren vi har nu. 

Det dröjde en tid innan ni gick ut med något kring det här. Vad tänker du om det?

– Jag har inga kommentarer till det just nu, vi kommer arbeta med det här framöver, säger Olle Fogelin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: