Annons:

Sök

Annons:

  • Nu utvärderas första säsongen i Vimarparken – toalett ska byggas

    Gruppen som arbetat med Vimarparkens utformning. Johannes Svensson, samhällsbyggnadsavdelningen, Janna Corneliusson, inhyrd lekexpert, Elin Jofjärd Löfgren som ansvarat för utformningen av växtlighet i parken, Fredrik Starenflykt, samhällsbyggnadsavdelningen och Mirja Holgersson och Anton Palmér från utvecklingsavdelningen. Saknas på bilden görs Tommie Andersson från samhällsbyggnadsavdelningen. Foto: Johanna Karlsson

  • Nu utvärderas första säsongen i Vimarparken – toalett ska byggas

Nu utvärderas första säsongen i Vimarparken – toalett ska byggas

En sommarsäsong har gått sedan Vimmerbys nya lekpark Vimarparken invigdes. För att utvärdera de första månaderna samlades den grupp som arbetat med parkens utformning under torsdagsförmiddagen. Alla är överens om att projektet varit lyckat, men en del saker ska ordnas framöver, bland annat en toalett och en vattenutkastare. 

Annons:

Vimarparken har under sommaren varit ett populärt utflyktsmål, både för lokalbefolkning och turister. 

– Vi har konstaterat att det varit en bra sommar med mycket besökare. Bitvis har det varit väldigt mycket folk – över hundra personer någon gång när jag var här, säger Anton Palmér från kommunens utvecklingsavdelning. 

Även turisterna har hittat till parken, trots att någon marknadsföring inte gjorts, berättar Mirja Holgersson.

– Det är superroligt. Vi har sett på forum på nätet att folk tipsar om parken och att det är värt ett besök här om man stannar någon dag extra efter att ha besökt ALV eller Bullerby cup. 

Besökare önskar toalett

Under torsdagsförmiddagen diskuterar gruppen vad som funkat och om saker behöver åtgärdas i parken. En del önskemål har dessutom inkommit från besökare. 

– Vi har diskuterat lite barnsjukdomar som vi redan från början visste att vi skulle behöva titta på. Allt från bark som rinner ner på något ställe som vi måste få att ligga kvar, till att det saknas en barngunga, säger Palmér 

Ett önskemål som varit uppe många gånger under sommaren är en toalett i anslutning till parken. 

– Får vi höra att det fattas något så är vi lyhörda och fixar gärna. Det finns inte någon toalett här än, men nu har vi med det i planen är att det ska finnas en toalett på plats redan innan årsskiftet. Till nästa sommar är vi helt övertygade om att vi har toalettmöjligheter här, och ett vattenutkast som många familjer har efterfrågat. 

Ett mål när parken utformades var att göra den till mer än en sommarpark. 

– Det ska vara en park som inte bara används under sommar och vår.  Nu har vi en pulkabacke, och det blir väl nästa grej vi får utvärdera hur det faller ut, men vi hoppas att man ska komma hit och grilla, åka skridskor och pulka i vinter, säger Mirja. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: