Annons:

Sök

Annons:

De provar nytt koncept – bjuder in till Oktoberfest för trettioplussare

Matmarknaden Möt-o-mat 28 september kommer att avslutas med en temakväll för trettioplussare på restaurang Guldkant. Martina Andersson, hotellchef Stadshotellet och Henrik Hemmingsson, restaurangchef Guldkant är arrangörer. Foto: Arkivbild

De provar nytt koncept – bjuder in till Oktoberfest för trettioplussare

Lördag 28 september är det återigen dags för matmarknad i Vimmerby. Konceptet grundlades under förra året, och har i år utvecklats och fått namnet Möt-o-mat. Arrangörer är Vimmerby Stadshotell och Restaurang Guldkant. I år avslutas matmarknaden med en temakväll på restaurang Guldkant där det blir Oktoberfest med 30-årsgräns. 

Annons:

Årets matmarknad på torget i Vimmerby går av stapeln lördag 28 september. Arrangörerna på Stadshotellet och Guldkant väljer i år att satsa på ytterligare en aktivitet och anordnar gemensam Oktoberfest på Guldkant. Välkomna är alla som hunnit fylla 30 år. 

– Det blir en vidarebyggnad på marknaden. Vi ville göra något för att förlänga aktiviteten och göra det till ett heldagsevenemang, säger Henrik Hemmingsson, restaurangchef på Guldkant, och fortsätter:

– Vi har inte gjort något liknande tidigare. Att vi skulle ha en efterfest till matmarknaden här var klart, men inte vad vi skulle göra. När vi kom på det kändes det naturligt med Oktoberfest eftersom det stämmer med datumet. 

Till att börja med håller restaurangen öppet som vanligt, men när klockan slår 21 får ungdomarna lämna och endast den som hunnit fylla 30 är välkommen. Under kvällen kommer både mat och dryck spegla kvällens tema, och den som vill får även anpassa klädseln.

– Man får självklart ha på sig vad som helst, men det är kul om man vill klä sig enligt festens tema! 

Ett begränsat antal platser finns, och biljetter till kvällen köps i Stadshotellets reception. 

Hur kommer det sig att ni väljer att köra 30+? 

– Många har efterfrågat det, och många som är lite äldre saknar någonstans att gå ut. Vi känner väl egentligen att det inte är något som tillhör vårt vanliga koncept som bygger på att alla åldrar är välkomna, men när vi kör en sådan här grej kan vi passa på. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: