Annons:

Sök

Annons:

Så många vill bli ekonomichef i Vimmerby – här är kandidaterna

Sju personer har sökt jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun. Bilden är ett montage.

Så många vill bli ekonomichef i Vimmerby – här är kandidaterna

Vimmerby kommun söker en ny ekonomichef. Intresset verkar dock vara svalt för jobbet. När ansökningstiden gick ut under söndagen hade endast sju personer sökt jobbet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I vintras lämnade Roger Sjögren jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun. Från början var kommunens avsikt att inleda rekrytering i egen regi i slutet av 2023 och hålla intervjuer i början av det här året.

Då var förhoppningen att kunna presentera en ny ekonomichef i mars, men så blev det inte. Av flera olika orsaker, bland annat kopplat till en ny budgetmodell, förlängdes istället Camilla Johanssons förordnade som tillfälig chef. Det gäller nu hela året ut. 

"Vår nuvarande lösning med Camilla Johansson som tillförordnad ekonomichef fungerar mycket bra", skrev kommundirektör Carolina Leijonram i ett mejl tidigare i höstas. 

Tidigare i september inleddes dock jakten på en permanent ekonomichef och sista ansökningsdag var den 22 september. Carolina Leijonram ville inte uttala sig om hur många som kunde tänkas vara intresserade av jobbet då.

Nu har vi facit. Totalt sju personer har sökt jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun, visar uppgifter från kommunen. 

"Sju personer har sökt. Jag har inte ägnat mig åt att gissa hur många som skulle söka utan har låtit processen ha sin gång", skriver Leijonram.

Här är de sökande

En av de sökande är en kvinna i 55-årsåldern. Hon är bosatt i ett närliggande län, där hon också arbetar som controller på regionen. En annan sökande är en kvinna i 35-årsåldern från en grannkommun. Hon arbetar i dagsläget med ekonomi på ett företag med cirka 20 anställda. En man i 65-årsåldern, hemmahörande i Vimmerby och controller på ett företag i trakten, har också sökt jobbet. 

Dessutom har, kanske inte helt överraskande, Camilla Johansson sökt jobbet. För övriga som sökt jobbet har vi inte kunnat hitta någon information om deras nuvarande arbeten, men de är samtliga bosatta i Vimmerby eller Hultsfred. 

"Jag kommer att påbörja dialogen internt här under morgondagen och därefter planera för hur vi ska gå vidare", skriver Carolina Leijonram. 

Vad kommundirektören tänker om urvalet eller om sju sökanden är väldigt få för en sådan här tjänst vill hon inte kommentera. Inte heller om attraktiviteten för jobbet kan ha påverkats av det ekonomiska läget.

"Jag har inte alls pratat med berörda aktörer i dag. Jag hanterar vår rekryteringsprocess enligt våra rutiner och påbörjar fortsatt plan i morgon", skriver Leijonram.

Tidigare har kommundirektören inte kunnat säga när man kan ha en ny ekonomichef på plats.

"Beror på hur många som söker, tid för urvalsprocess med intervjuer och sedan vilken överenskommelse vi kan göra om anställningsdatum beroende på val av kandidat som tackat ja", skrev hon då. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: