Annons:

Sök

Annons:

HON BLIR NY EKONOMICHEF I VIMMERBY KOMMUN

Camilla Johansson blir ny ekonomichef i Vimmerby kommun. Foto: Simon Henriksson

HON BLIR NY EKONOMICHEF I VIMMERBY KOMMUN

Sju personer sökte jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun. Nu står det klart att den tillförodnade ekonomichefen Camilla Johansson formellt tillträder tjänsten redan den 1 oktober. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I september inledde kommunen jakten på en permanent ekonomichef. Sista ansökningsdag var den 22 september och för en vecka sedan kunde vår tidning berätta att sju personer sökt jobbet. 

Efter det har det gått snabbt. Under måndagen meddelar kommunen i ett pressmeddelande att Camilla Johansson, för närvarande tillförordnad ekonomichef, fortsätter som permanent ekonomichef i kommunen. Hon tillträder tjänsten formellt den 1 oktober i år. 

Camilla Johansson är 46 år, sambo och har två döttrar. Hon är uppvuxen utanför Växjö men bor i dag på en gård i Västerviks kommun. 

"Camilla har många års erfarenhet från ledande ekonomibefattningar i Landskrona stad men också som enhetschef på socialförvaltningen i Vimmerby kommun. Hon har därtill arbetat som controller på kommunstyrelseförvaltningen och är sedan årsskiftet tillförordnad ekonomichef, där hon leder och utvecklar kommunens ekonomifunktion", skriver kommunen.

"Utmanande tid"

Camilla Johansson beskriver sig själv som en erfaren och engagerad ledare med en tydlig passion för ekonomistyrning och verksamhetsutveckling. Hon drivs av att se helheten och har en förmåga att utveckla processer som skapar mervärde för organisationen, skriver man i pressmeddelandet.

– Vi har som alltid arbetat metodiskt med att hitta rätt person för uppdraget och Camilla besitter precis de egenskaper vi söker. Hon har rätt utbildningsbakgrund, erfarenhet av strategisk ekonomistyrning samt ledarskap i en politiskt styrd organisation. Jag vill hälsa Camilla varmt välkommen till rollen som ekonomichef i Vimmerby kommun, säger kommundirektör Carolina Leijonram.

Camilla Johansson säger så här om det nya jobbet:

– Det känns väldigt roligt och spännande att i en utmanande tid som denna, fortsätta som ekonomichef och tillsammans med andra vara med och bidra till Vimmerby kommuns utveckling.

Vid tillträdet den 1 oktober behåller Camilla Johansson också sin plats i kommunens koncernledning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: