Annons:

Sök

Annons:

  • Föreningens höstmarknad växer – många utställare till Pelarne i helgen

    Höstmarknaden i Pelarne brukar locka uppemot 500 besökare till Pelarne skola. Foto: Arkivbild/ Johanna Karlsson

  • Föreningens höstmarknad växer – många utställare till Pelarne i helgen

    Marknaden växer för varje år, och i helgen väntas omrking 25 utställare. Foto: Arkivbild/ Johanna Karlsson

Föreningens höstmarknad växer – många utställare till Pelarne i helgen

På söndag är det återigen dags för mat- och hantverksmarknad i Pelarne gamla skola. Marknaderna som arrangeras av Körsbärskullens ekonomiska föreningar brukar vara uppskattade och välbesökta – det märks inte minst på antalet utställare som för varje år blir fler. 
– Det har hört av sig utställare varenda dag, säger Caroline Hemmingsson som ansvarar för marknaden. 

Annons:

Marknaderna som arrangeras av Körsbärskullens ekonomiska förening börjar bli väletablerade tillställningar som uppskattas av både besökare och utställare. På söndag 6 oktober är det dags för höstens mat- och hantverksmarknad, i år med fler utställare än någonsin.

– Den har blivit väldigt populär, och det har hört av sig utställare varenda dag den senaste veckan. Det är folk både från trakten och lite längre ifrån så det är jätteroligt, berättar Caroline Hemmingsson som ansvarar för marknaden och skojar om att hon inte vet om intresset beror på marknadsbrist eller om det är marknadens goda rykte som börjat sprida sig. 

– Vi hoppas på det senare!

Till årets upplaga av höstmarknaden kommer omkring 25 utställare – de flesta från trakten, men en del tillresta. Fokus ligger på lokalproducerad mat och hantverk, och det kommer att finnas allt från hudvårdsprodukter till tulpanlökar, ostkakor och trähantverk att handla, berättar Caroline. Det kommer även finnas fika och korv till försäljning, och aktiviteter som tramptraktorkörning och ansiktsmålning för barnen. Hundproffset Roger Olsson kommer att vara på plats och visa apportering och uppsökande av vilt. 

Hoppas på 500 besökare

Föreningen Körsbärskullen som arrangerar marknaden har cirka 150 medlemmar varav ett tjugotal personer är särskilt aktiva och engagerade i såväl marknaderna som föreningens vandrarhem och loppis. Till marknaden räknar föreningen med uppemot 500 besökare. 

– Det verkar bli bra väder och allt så det finns förutsättningar för en lyckad marknad! 

Vid sidan av Körsbärskullens ekonomiska förening är Bullerbyn, NK fåravelsförening, LRF och Studieförbundet Vuxenskolan medarrangörer.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: