Annons:

Sök

Annons:

Hampus kunde inte slita sig – tur- och returbiljett räddar kvällens gala

Hampus Weth Wolmeryd blev årets unga företagare i Vimmerby. I kväll kan han bli det för hela Sverige. Foto: Ossian Mathiasson

Hampus kunde inte slita sig – tur- och returbiljett räddar kvällens gala

Han hade förberett sig på att missa riksfinalen för årets företagare. Men en tur- och returbiljett har tagit honom hem från Kreta till Stockholm.
– Min fru stod på sig, berättar Hampus Weth Wolmeryd.

Annons:

Campingägaren blev först årets unga företagare på Vimmerbygalan i våras. Det gav honom chansen att bli årets unga företagare i hela länet.

Något han också blev. Det innebar också att Hampus Weth Wolmeryd är länet representant när årets unga företagare i hela Sverige ska utses. 

I kväll den 11 oktober hålls galan och prisutdelningen i Stockholms stadshus. Men Hampus Weth Wolmeryd har tidigare berättat att han missar galan. Detta på grund av en sedan tidigare inplanerad semesterresa med familjen till Kreta. 

Nu är han dock på plats i Stockholm.

– Jag har löst en tur- och returbiljett, så jag åkte hem imorse och flyger tillbaka till Kreta imorgon bitti. Det har blivit en paus i semestern, berättar Hampus Weth Wolmeryd. 

Varför blev det så?

– Jag fick möjligheten att göra det. Jag hade en fru som stod på sig mycket, så då passade jag på att åka hit. Vi ska vara där i två veckor och ska snart åka hem, så det blir mycket resande nu. Men vill man vara fin så får man lida pin har jag lärt mig.

Resten av familjen är kvar

Medan resten av familjen får följa tävlingen från Grekland, så är Hampus Weth Wolmeryd förstås laddad inför kvällens galatillställning. 

– Det är väldigt roligt att vara här och jag har redan träffat en massa spännande entreprenörer som jag kommer ha som förebilder i mitt arbete framöver. Att ta sig hit är vinsten jag har räknat med. Bara det är som att Vimmerby skulle nolla Björklöven i kväll. 

Vad tror du om chanserna att vinna priset?

– Det är stenhård konkurrens. Det är lika stor sannolikhet som att Vimmerby skulle vinna hela Hockeyallsvenskan. Det är superhäftigt att vara här och det har inte blivit många minuters sömn under de här resdagarna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: