Annons:

Sök

Annons:

Fler dagar öppet än tidigare – så många besökare hoppas ALV på

Nu är det dags för höstlovsöppet på ALV igen. Foto: Stefan Härnström

Fler dagar öppet än tidigare – så många besökare hoppas ALV på

Astrid Lindgrens Värld fortsätter satsa på sitt höstlovsöppet. I år blir det ytterligare en dag öppet och målbilden är 45 000 besökare.
– Att vi även tar fredagen beror mycket på danskarnas höstlov, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

I helgen är det premiär för det som kallas höstlovsöppet på Astrid Lindgrens Värld. Det är en höstmarknad kombinerad med teaterutbud i parken. Den här veckan är det öppet från fredag till söndag och nästa vecka blir det öppet lördag samt söndag. Därefter håller ALV öppet varje dag under höstlovsveckan 44. 

– Vi har en väldigt god känsla. Tittar vi beläggningsmässigt på vårt gästboende, så ligger vi ungefär som fjolåret. Vi provar att den här veckan utöka med ytterligare en dag. Det beror mycket på att danskarnas höstlov infaller den här veckan och vi har goda förhoppningar om ett bra veckoslut, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. 

Dock är naturligtvis höstlovet ännu mer väderkänsligt än sommaren. 

– Vi följer prognosen hela tiden och på lördagen ska det vara lite sol. Det ska kanske bli lite nederbörd söndag, men det hinner säkert ändras och fredag-lördag ser riktigt fina ut. 

Drömmen om rekord lever

ALV har nu två år i följd haft öppet lördag och söndag en helg extra. Nu blir det första gången med tre dagar redan den här helgen. 

– I framtiden kanske vi plockar på någon dag till, men det hänger förstås på hur responsen är på den här fredagen. Det är lite för tidigt att titta på biljettförsäljningen, men det ser bra ut tycker vi. 

Totalt blir det alltså tolv dagar som ALV har öppet under höstlovet. Målbilden är 45 000 besökare och gäster.

– Ifjol var det cirka 40 400, men vi tycker inte att vi har tagit i så in i Norden. 

Helt har man inte heller gett upp hoppet om ett nytt besöksrekord.

– Kommer vi upp mot 50-51 000 besökare så kan vi slå det totala gästrekordet på 537 000 besökare. Det är inte otänkbart, även om det blir svårt.

Vissa ändringar

I år blir det inga utställare i gamla Saltkråkan. 

– Vi ändrar konceptet lite och alla kommer vara i marknadsbodar eller tält, så alla är mer eller mindre utomhus. Det finns olika orsaker till det. Bland annat för att vi bygger om logen till personalutrymmen och för att gästerna haft svårt att hitta ned till logen helt enkelt. Vi har även byggt ett antal nya marknadsbodar på Stadsmästargårdens torg, så där blir det ett marknadstorg på ett helt annat sätt än tidigare.

Teaterprogrammet är komplett med hela utbudet förutom Bröderna Lejonhjärta. 

– Sedan är det lite vridrningar på det, men det blir allt utom Lejonhjärta.

Hur ser det ut med utställare i år?

– Det blir lite färre än ifjol. Vi kommer ha ett drygt 60-tal utställare och att vi tappat några beror på att vissa tycker det är svårt att sälja sina produkter i marknadsstånd. Det är alltid roligt med många, men det viktigaste för oss är att det är kvalitativa grejer som matchar vår upplevelse. Vi skulle kunna ha många, många fler, men vi säger nej för det inte passar oss. Det är delvis ett medvetet val av oss och det händer mycket annat i parken. Det kommer inte på något sätt upplevas som att det är tomt eller öde. Vi tycker att vi lyckats bra med närproducerat och lokalt från närområdet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: