Annons:

Sök

Annons:

Hockeypublik fick sina bilar lappade –

Flera bilar lappades under gårdagens hockeyderby i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Hockeypublik fick sina bilar lappade – "Handlar om trafiksäkerhet"

Det var ett smärre parkeringskaos utanför ishallen under gårdagens hockeyderby. Flera bilägare blev då också varse att parkeringsövervakningen nu åter är i gång i Vimmerby.
– Det handlar framför allt om trafiksäkerheten, säger kommunens trafikingenjör Maria Åkerö.

Annons:

Inne i ishallen trängdes på onsdagskvällen närmare 1 500 personer för att se det allsvenska derbyt mellan Vimmerby Hockey och IK Oskarshamn. Utanför ishallen stod det betydligt fler bilar än vad parkeringsplatsens omkring 300 platser tillåter.

Totalt lappades åtta bilar under det arbetspass som bolaget som sköter parkeringsövervakningen i Vimmerby hade i går. Och det finns inte några instruktioner om att vara förlåtande eller göra undantag när det anordnas större evenemang i kommunen.

"Har sina riktlinjer att följa"

– Bolaget har sitt uppdrag och sina riktlinjer att följa, och det är inget man kan rucka på. Men i uppdraget ingår också bland annat att hjälpa personer man träffar på vid parkeringsplatserna och informera om var man kan parkera i stället, berättar Maria Åkerö som är trafikingenjör på Vimmerby kommun.

Enligt Åkerö hade Vimmerby kommun inte skickat ut bolaget specifikt till gårdagens match.

– I direktivet ingår att övervaka stora evenemang och de har fått en lista från oss vilka de är, sedan går inte vi in och detaljstyr, säger hon.

"Handlar om trafiksäkerhet"

På grund av felaktigheter i en ansökan till polisen har kommunens parkeringsövervakning legat på is en tid. Nu är det dock tillrättat, godkänt av polisen och sedan den 1 oktober är parkeringsövervakningen i gång igen.

Sedan dess har ett drygt 70-tal parkeringsböter delats ut, varav alltså åtta i går.

– Jag kan se på bilderna i vårt system att det framför allt är bilar som har stått för nära korsningar som har bötfällts. Man får inte parkera inom ett avstånd på tio meter från korsningen – det handlar framför allt om trafiksäkerheten.

Vilket råd skulle du vilja ge till hockeypubliken?

– Att helst lämna bilen hemma, om det är möjligt. Om man måste ta bilen så parkera på anvisade platser. Enligt trafikförordningen får man exempelvis inte parkera på gräsmattan mellan parkeringen och Jägaregatan – det ses som terräng inom tättbebyggt område.

Var ska man parkera om parkeringsplatserna är slut?

– Det är ju exempelvis inte förbjudet att parkera på gatorna i angränsande villaområden. Du kan säkert irritera boenden men det är fullt tillåtet att stå på någon annans gata.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: