Annons:

Sök

Annons:

AVSTÄNGNINGEN FÖR LÄKARE I VIMMERBY FÖRLÄNGD

Avstängningen för läkaren i Vimmerby är förlängd. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

AVSTÄNGNINGEN FÖR LÄKARE I VIMMERBY FÖRLÄNGD

Tidigare i veckan rapporterade vår tidning om att en läkare på hälsocentralen i Vimmerby stängts av från sitt arbete. Nu har den avstängningen förlängts.
– Det pågår fortsatt ett arbete kring utredningen, säger verksamhetschefen Camilla Ljungdahl. 

Annons:

Det hela började i våras med att läkaren fick en skriftlig varning för sitt olämpliga beteende. Det handlade då om brister i respekt och förståelse samt att läkaren använt ett osakligt och nedlåtande språk mot patienter. 

Tidigare i höstas blev läkaren avstängd från sitt arbete. Avstängningen gällde från 16 september till 16 oktober. Anledningen till avstängningen grundade sig i svårare fel eller försummelse i arbetet. 

”Avstängning sker i väntan på beslut om eventuell disciplinär åtgärd”, skrev Region Kalmar län i sitt avstängningsbeslut.

Men trots att den första avstängningen gått ut är läkaren inte tillbaka i tjänst. Avstängningen har nämligen förlängts till den 20 november, bekräftar verksamhetschefen Camilla Ljungdahl. 

– Det pågår fortsatt ett arbete kring utredningen och då kan vi inte göra något annat förrän det är klart så att säga. Därför förlänger vi avstängningen, säger hon. 

Beteendet har inte ändrats

Den aktuella läkaren dömdes 2013 till rättspsykiatrisk vård för ett stort antal brott och har polisanmälts närmare 200 gånger. Vid två tillfällen har läkaren också förlorat sin läkarlegitimation. 

Camilla Ljungdahl menar att den arbetsrättsliga processen nu måste få ha sin gång. 

– Arbetsgivarens inställning är att vi måste vidta arbetsrättsliga åtgärder och så länge den arbetsrättsliga processen pågår, så kan inte läkaren vara på arbetet. 

Kommer processen vara färdig den 20 november?

– Det kan jag inte uttala mig om. 

Hur ser du på att det över huvud taget pågår en sådan här utredning?

– Det är en process som måste ha sin gång. Ni har tidigare skrivit om den varning som utdelades och det här är en fortsättning på den processen. Processen måste skötas enligt de regelverk som finns och det kan ta tid. 

Man kan tolka det här som att läkarens beteende inte förändrades av varningen?

– Det fanns skäl till att varningen utdelades och det finns en handlingsplan kopplad till varningar. Blir det då inga förbättringar, så vidtas nästa steg. 

HÄR kan du läsa om den varning som utdelades i våras. Under avstängningen har läkaren lön från arbetsgivaren.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: