Annons:

Sök

Annons:

  • Lokal klubb breddar verksamheten – startar aktiviteter för barn och unga

    Tom Dolk och Nathalie Lundell håller i fotbollsträning för åtta- och nioåringar i Frödinge idrottshall på söndagskvällar. Foto: Privat

  • Lokal klubb breddar verksamheten – startar aktiviteter för barn och unga

    Madeleine Grip och Petra Borrud håller i Frödinge/Brantestads yngsta grupp som har fokus på lek och aktivitet. Foto: Privat

Lokal klubb breddar verksamheten – startar aktiviteter för barn och unga

Frödinge/Brantestad SK har startat upp två grupper för att få barn och ungdomar att komma i rörelse. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Idrottsföreningen Frödinge/Brantestad SK vill bredda verksamheten och fånga upp barn i tidig ålder för att de ska komma i fysisk aktivitet. Klubben har två nystartade grupper, en med fokus på lek och aktivitet och en med fokus på fotboll.

Nathalie Lundell och Tom Dolk drar i trådarna för fotbollsträning för åtta- och nioåringarna på söndagskvällar. 

– Min son spelade fotboll på annat håll tidigare och är jätteintresserad av fotboll. Han kände ingen och var ganska tillbakadragen, vilket gjorde att han mest stod och kollade. Så är han inte när han spelar hemma. Efter en träning tänkte jag att det måste gå och dra ihop träning i Frödinge där de får spela med sina kompisar, säger Nathalie Lundell och fortsätter: 

– Jag skrev i en grupp som vi använde när vi hade ”bollkul” i Frödinge och kollade vad det fanns för intresse. Tom var snabb med att säga att jag är på och hjälper till. 

"Roligt att det har dragit igång"

Nathalie och Tom kom därefter i kontakt med Josefine Larsson i FBSK:s styrelse. 

– Vi hade ett bra samtal och sedan drog det igång. Vi har haft fyra-fem fotbollstillfällen under hösten och det har kommit tio-elva barn varje gång. Vi har fått mycket positiv respons från föräldrarna som säger att fotbollen är vad barnen längtar till i veckorna. Alla barn är så avslappnade och tar för sig, säger Nathalie Lundell. 

För Nathalie Lundell är det givet att engagera sig för att barnen ska ha en meningsfull fritid. 

– Det måste finnas något som barnen kan göra och aktivera sig med på ett ställe som Frödinge. Många är fotbollsintresserade och som ledare är det inte så mycket tid som man lägger på det i veckan. Både barnen och deras föräldrar är positiva och tycker att det är roligt att det har dragit igång. 

Finns det tankar på att anmäla ett lag till seriespel nästa år?

– Vi har pratat lite grann om det och vill att det ska bli ett lag.

"Vill få fler föräldrar att våga"

Petra Borrud och Madeleine Grip ansvarar för gruppen ”Lek och aktivitet” för fyra- och femåringar i Frödinge idrottshall på söndagseftermiddagar.  

– Syftet är att ha roligt tillsammans med barnen och vi kör gemensamma lekar. Det kom åtta barn första gången och sju barn andra gången. Vi har marknadsfört det på olika sätt och upplever att det är väldigt många barn i Frödinge med omnejd. Det känns som att vi borde ha ett stort underlag, säger Petra Borrud. 

Petra Borrud hoppas att fler föräldrar vågar testa att vara med och engagera sig. 

– Josefine (Larsson, styrelseledamot i FBSK) frågade vad det fanns för intresse hos barnen om klubben startar upp barnverksamhet. Jag svarade att vår dotter skulle vara intresserad och då frågade hon om jag skulle vilja vara ledare. Många föräldrar säger att de kan hjälpa till, men ingen vill ha ansvaret som ledare. Vi vill få fler föräldrar att våga och det behöver inte vara så avancerat. Vi är där för barnens skull och för att de ska ha det roligt, säger Petra Borrud.

Det finns i dagsläget ingen aktivitet för sex- och sjuåringar i FBSK:s regi. 

– Nu kan vi kanske väcka ett intresse hos föräldrar med barn i detta åldersintervall och få dem att våga testa. Jag och Madeleine är rookies och man måste våga testa för att se om det kan bli något. Om ingen engagerar sig blir det inget av det. Jag själv kan inte sitta hemma och gräma mig över att det inte är någon verksamhet i Frödinge om jag själv inte försöker. Vi ser glädjen i barnen och det ger så mycket tillbaka när vi ser att de har kul.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: