Annons:

Sök

Annons:

  • Blivande musikalartister bjuder in till kärleksfylld föreställning

    Ellen Stejdahl, Ellen Hildebrand, Tuva Martinsgård, Alba Heinemann, Mira Ridal, Klara Rydahl, Ellinor Nilsson, Tyra Forsgren, Leia Axelsson, Olivia Lundström, Josefine Strid, Majsan Höijer, Alexander Ljusberg, Amanda Rosén Lövstav och Ida Söderberg utbildar sig till musikalartister på Vimmerby folkhögskola. På torsdag kväll är det dags för eleverna att visa upp sin lyrik- och musikföreställning i Folkets Park-miljö. Foto: Ossian Mathiasson

  • Blivande musikalartister bjuder in till kärleksfylld föreställning

    Klara Rydahl, Olivia Lundström och Amanda Rosén Lövstav är tre av eleverna på musikalartistutbildningen på Vimmerby folkhögskola. Foto: Ossian Mathiasson

Blivande musikalartister bjuder in till kärleksfylld föreställning

I morgon kväll bjuder eleverna på Vimmerby folkhögskolas musikalartistutbildning in till en kärleksfylld föreställning. 
– Det är en fantastisk föreställning, säger eleven Amanda Rosén Lövstav. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Musikalartist är en ettårig musikalutbildning i samarbete mellan Vimmerby folkhögskola och Vimmerby kulturskola. Det som ingår i utbildningen är individuell sång, körsång, dansträning och kurser i drama och scenisk gestaltning. 

Nu är de blivande musikalartisterna mitt uppe i förberedelserna inför torsdagens föreställning ”Folkets Park” på Kulturskolans teater. 

– Det blir en lyrik- och musikafton på temat kärlek, säger Olivia Lundström. 

Föreställning med fokus på kärlek

Eleverna har på egen hand fått koreografera och blanda in teater, sånger och visor i föreställningen.

– Vi har skrivit dikter som används i föreställningen. Vi gestaltar våra dikter genom både dans, teater och skådespeleri. Föreställningen grundar sig på de texter eller dikter som vi skrev i början av utbildningen, säger Amanda Rosén Lövstav.

Alla 15 elevers dikter tar plats i föreställningen som pågår i ungefär en timme.  

– Vi skapade kärleksdikter och fick välja en var som används i föreställningen, säger Olivia och Klara. 

Vad kan man som åskådare förvänta sig att det blir för föreställning?

– Jag skulle säga att det är en fantastisk föreställning. Den är jättefin och handlar om kärlek och gemenskap. Det blir en underbar kväll, säger Amanda Rosén Lövstav.

"Pirrighet som är väldigt rolig"

Musikaleleverna ser fram emot att visa upp sin föreställning på torsdagskvällen. 

– Det är väl lite pirrigt, men jag tycker att det börjar sätta sig för att det ska kännas komplett, säger Olivia Lundström. 

– Det ska bli jättekul. Det är en pirrighet som är väldigt rolig, säger Amanda Rosén Lövstav.

Eleverna ser positivt på första tiden på utbildningen. 

– Jag tycker att utbildningen är jättefin och jättekul. Man lär sig mycket, speciellt när man har så många olika lärare inom dans. De är specialiserade på sin egen dansstil, vilket är väldigt lärorikt. Man får en väldigt bred bas att kunna jobba vidare med, säger Olivia Lundström.

– I slutet av maj är vi färdigutbildade musikalartister och det är jättekul. Det är roligt att man får utbildning i alla delar inom musikalområdet, säger Amanda Rosén Lövstav. 

"Snabbaste jag har varit med om"

Jennie Leander Lilja, kursansvarig för musikalutbildningen, berättar att det har varit snabba ryck för att sätta samman musikalutbildningens show. 

– Det är inget som vi har jobbat med särskilt länge. Det är nog bland det snabbaste som jag har varit med om. Det började med att vi skulle ha svenska visor som tema och då bestämde vi att deltagarna skulle få skriva sina egna dikter på ordet kärlek. Det visade sig att vi hittade några sånger som gick ihop i Folkets Park och vi valde att förlägga hela handlingen i Folkets Park-miljö. I stället för att bara ha sång och dikt som läses upp så har vi fått ihop det till en riktig förställning. De har tagit dikterna som de själva har skrivit och gjort koreografier till dem. Alla elever har varsin dikt – och vi har skruvat på dem för att de ska passa i Folkets Park och i någon form av handling, säger Jennie Leander Lilja. 

Jennie Leander Lilja började jobba på Vimmerby folkhögskola i mars och är mentor för musikalklassen. 

– Jag har både utbildat mig och jobbat som musikalartist och det gör att det ligger mig varmt om hjärtat. Det som är roligt i projektet är att många lärare har varit med. Vi har ett väldigt nära samarbete med Kulturskolan och många av lärarna som jobbar här jobbar också för folkhögskolan. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: