Restaurang Brygghuset kan nu öppna igen.
Foto: Ossian Mathiasson
Brygghuset, genom tillförordnade restaurangchefen Albin Rydqvist, går i dag ut med ett pressmeddelande efter att ha fått tillbaka provsvaren.
"Restaurang Brygghuset vill inleda med att uttrycka vårt djupa beklagande över den smittspridning som inträffade under mitten av förra veckan. Vi tar händelsen på största allvar och har sedan dess genomfört ett antal åtgärder för att säkerställa både gästers och personals hälsa och trygghet. I fredagsmorse fick vi information från flera medarbetare om att de inte kunde komma till arbetet på grund av magsjuka. Under samma dag rapporterades liknande symptom även från några gäster. För att förhindra vidare spridning av smitta beslutade vi omedelbart att stänga ner hela restaurangverksamheten samt sanera samtliga faciliteter. Som ett led i vår åtgärdsplan genomfördes omfattande provtagningar på de anrättningar som servats och vi har genomfört en grundlig utvärdering tillsammans med vår matsäkerhetskonsult. För att säkerställa att smittan inte spreds vidare fick ingen personal återvända till arbetet förrän minst 72 timmar hade passerat från sista symptom", skriver Brygghuset.
Men nu har alltså provresultaten kommit tillbaka.
"Provresultaten visade på att ingen mat har visat tecken på någon form av påväxt som kan kopplas till traditionell matförgiftning. Detta gör att vi kan avvisa matförgiftning som orsak till smittan. Vår bedömning är därmed att smittspridningen sannolikt har skett via mänsklig kontakt.Vi tackar alla som har visat förståelse och tålamod under denna period och försäkrar att vi fortsatt arbetar för att säkerställa en trygg och säker miljö för alla som besöker oss. Vi ser fram emot att välkomna våra gäster tillbaka till restaurangen när vi öppnar igen", skriver restaurangen.
Redan under torsdagen öppnar Brygghuset restaurangen igen. Då serverar man både lunch och á la carte. Vår tidning har sökt Albin Rydqvist för en kommentar.