Annons:

Sök

Annons:

  • Frammismässan ger eleverna en chans att knyta kontakter

    Frammismässan arrangerades i går. Foto: Jakob Karlsson

  • Frammismässan ger eleverna en chans att knyta kontakter

Frammismässan ger eleverna en chans att knyta kontakter

Ett 20-tal utställare fanns på plats när Frammismässan anordnades på Vimmerby gymnasium i går.
– De jag har hunnit prata med tycker att det har varit väldigt bra, säger projektledaren Peter Knutsson.

Annons:

Frammismässan har arrangerats i Vimmerby under flera år och i går var det alltså dags igen.

– Det är en grupp ungdomar som går i gymnasiet och även några från högstadiet som är med i den projektgrupp som arrangerar Frammismässan. Hela projektet bygger på att få ut ungdomar i arbete, säger Peter Knutsson.

Bra spridning

Frammismässan är i grunden till för att gymnasieelever ska kunna knyta kontakter med bland annat företag inför framtiden. På plats fanns också till exempel arbetsförmedlingen, Campus Vimmerby och Landstinget.

– Det var bra spridning bland utställarna. Jag är väldigt nöjd med att flera av de största arbetsgivarna i kommunen var på plats. Sen var det också roligt att det kom mycket politiker och tjänstemän från kommunen, säger Peter Knutsson och nämner bland annat kommunalråden Tomas Peterson och Helen Nilsson.

Har du fått några reaktioner efter mässan?

– De jag har hunnit prata med tycker att det har varit väldigt bra. Många har gått runt och kollat efter sommarjobb och haft frågor om hur olika branscher ser ut.

Gäster från Uganda

På plats på Frammismässan fanns också ett antal personer från Vimmerbys vänort Mukono i Uganda, som passande nog besöker kommunen den här veckan.

– Våra gäster från Uganda hade ett eget bord där de visade upp hantverk, flätade hår och berättade om sitt land, berättar Peter Knutsson.

Utöver detta bjöds eleverna i årskurs tre på en paneldiskussion med tre före detta elever på Vimmerby Gymnasium, som delade med sig av tips och råd.  Samtliga elever i årskurs ett fick lyssna till en föreläsning med Alexander Högberg, som jobbar för ung företagsamhet i Kalmar län.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: