Annons:

Sök

Annons:

Stor brist på långtidsparkeringar – ”Det är katastrof”

Den här parkeringen är avstängd i ett års tid, vilket ställer till problem för butiksmedarbetare i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Stor brist på långtidsparkeringar – ”Det är katastrof”

I och med byggnationen av Stören försvann många långtidsparkeringar i centrala Vimmerby. En butiksanställd som DV pratat med anser att situationen är en katastrof.
– Det är inte kul att riskera att få böter varje dag, säger han.

Annons:

Personen som DV pratat med tycker inte att det saknas parkeringsplatser totalt sett – men att alldeles för få tillåter parkering som räcker för hela arbetsdagen.

– Jag bor utanför Vimmerby och måste ha bilen till jobbet. Varje morgon får man börja med att åka runt i tio minuter och leta efter parkering. Oftast hittar man en plats där man kan stå i fyra timmar och då måste man gå ifrån jobbet och flytta bilen. Det är inte alltid man kan göra det. Det är inte kul att riskera böter flera dagar i veckan, säger han.

 "Centralt är det hemskt"

Den butiksanställde skräder inte på orden gällande situationen.

– Det är katastrof det de hittat på. Det tar mycket tid och det är inte så miljövänligt att behöva åka runt med bilen och leta efter parkering. Centralt är det hemskt svårt att hitta en parkering. Jag förstår inte varför de strypt så många parkeringar till fyra timmar, det är alldeles för många. Det här är ett problem för många som jobbat i centrum och det är inte hållbart. Jag förstår inte hur kommunen tänker.

Beror på bostadsbristen?

Den tillförordnade samhällsbyggnadschefen Andreas Horste är väl medveten om problemet.

– Vi är medvetna om att det finns ett behov och har påbörjat ett arbete där vi ser över parkeringssituationen i Vimmerby. Det kan både bli aktuellt att ändra tider och att flytta om parkeringar. Vi tittar även på nya parkeringar.

Horste tror att en förklaring är till parkeringsproblemet är bostadsbristen i Vimmerby.

– Vi har mycket inpendling till Vimmerby stad på grund av bostadsbristen. Får vi igång bostadssnurren så kommer trycket minska, men vi ser att det är fler som har efterfrågat fler parkeringar och tittar på det.

Dagens Vimmerby har sökt trafikingenjören Maria Åkerö som återkommer i tjänst under morgondagen.

Fråga

Behövs det fler parkeringar i Vimmerby?

Ja
Nej
Nej, men tiderna behöver ändras
Rösta Se resultat

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: