Över 3000 semlor bakades och såldes i Gullringen under fettisdagen, berättar Markus Andersson hos Stigs konditori. Foto: Arkivbild
När Dagens Vimmerby når Markus Andersson som tillsammans med hustrun Beatrice Levin Andersson och hennes mamma Caroline Levin driver konditoriet, har han och den övriga personalen just stängt butiken och fått pusta ut efter långa och intensiva arbetspass.
– Det har gått bra och varit fullt ös hela dagen. Det var väldigt skönt att få vrida om låset här nu, säger han.
Exakt antal sålda semlor under dagen är oklart. Men 1700 har sålts i butiken, och ungefär lika många har gått ut till företag.
Redan vid 23 på måndagskvällen var personal på plats för att hinna sätta degar och få första omgången med semlor klara för leverans klockan 04.
Är fettisdagens årets mest intensiva dag?
– Det är det. Helt oslagbart. Både på gott och ont – det är en helt otrolig dag i butiken, men ganska skönt när det är avklarat.
Hos Stigs konditori satsar man stort på den traditionella semlan. Några hundra vaniljsemlor har sålts under dagen, men i övrigt är det mandelmassa och grädde som toppar semmelbullarna i Gullringen. Nu väntar ytterligare några veckor innan semmelsäsongen är slut för i år
– Vi kör på med semlorna fram till påsk, som vi alltid gjort, avslutar Markus.