Annons:

Sök

Annons:

Sjukvården i Kalmar län har högst förtroende i landet

Landstinget i Kalmar län har sammanställt svaren från undersökningen Hälso- och sjukvårdsbarometern. Foto: Arkiv

Sjukvården i Kalmar län har högst förtroende i landet

Hälsö- och sjukvården har högst förtroende bland befolkningen i Kalmar län. Siffran för riket när det gäller förtroendet ligger på 61 procent medan den i Kalmar län är så hög som 72 procent. Kalmar län är även i topp i flera andra områden som rör sjukvården.

Annons:

När undersökningen Hälso- och sjukvårdsbarometern sammanställts visar det sig att befolkningen i Kalmar län är mycket nöjda med bland annat sjukvården i helhet, tillgången till vård och väntetider till hälsocentralerna.

I ett pressmeddelande skriver Landstinget i Kalmar län att 89 procent av de tillfrågade tycker att de får den hälso- och sjukvård de behöver. Kalmar län rankas högst av alla landsting och regioner när det gäller väntetider för besök och behandling. Vidare tycker de tillfrågade i undersökningen, i större utsträckning än i de andra landstingen och regionerna, att vården i Kalmar län ges på lika villkor och har stort förtroende för sjukhus och hälsocentraler.

– Sjukvården fortsätter att få mycket goda betyg av befolkningen i länet, men för den skull kan vi aldrig vara nöjda. Vi ser också i resultaten att det finns tydliga förbättringsområden, säger t f landstingsdirektör Ingeborg Eriksson i en kommentar i pressmeddelandet.

Finns förbättringsområden

Förbättringsområdena är bland annat förtroendet för 1777 Vårdguiden på telefon och 1777:s webbplats samt de olika e-tjänsterna. Där ligger Kalmar län inte i topp utan håller sig kring riksgenomsnittet.

I undersökningen Hälso- och sjukvårdbarometern svarade 1000 personer som är 18 år och äldre i Kalmar län. De tillfrågade fick besvara 13 frågor under april-maj och oktober-november förra året.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: