Annons:

Sök

Annons:

ALV lägger ned drömmen om Bullerbyn:

ALV har lagt ned tankarna på huset i Bullerbyn. Foto: Bullerbyn

ALV lägger ned drömmen om Bullerbyn: "Vi går vidare"

Förra året lades Mellangården i Sevedstorp, oftast benämnt som Bullerbyn, ut till försäljning. Men Astrid Lindgrens värld ansökte om att ärva fastigheten.
Det fick man inte. Och nu har ALV gett upp tankarna på huset, skriver Vimmerby Tidning.

Annons:

Kort efter att Mellangården lades ut till försäljning fanns det mängder av intressenter. Nationella medier intresserade sig förstås för det som en gång var Astrid Lindgrens far Samuel Augusts barndomshem. 

Efter att Joacim Johansson, vd på ALV, tagit kontakt med Allmänna Arvsfonden fick han tipset att ansöka om att få ärva huset.

– Det var så det var, att jag tog kontakt med Allmänna Arvsfonden och frågade om vi måste vara med i en budgivning om vi ville köpa huset och då sade de till mig att om vi tänkte göra en sådan grej, återskapa det och göra det tillgängligt för allmänheten, då kunde vi ansöka om det, säger Joacim Johansson.

Även kommunstyrelsen ställde sig bakom ALV:s önskan. 

Men det blev nej från Kammarkollegiet.

Ute till försäljning igen

Nu är fastigheten, som var inspelningsplats för filmatiseringen av Astrid Lindgrens älskade karaktärer i "Barnen i Bullerbyn", ute till försäljning igen. Budgivningen är igång och intresset ska fortsatt vara mycket stort, enligt Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. 

Men ALV tänker inte försöka köpa fastigheten.

– Vi kommer inte vara med och buda på Mellangården. Vi ville återställa huset och när vi tittar på det är det en stor investering för oss. Ska vi då dessutom vara med i budgivningen känner vi att det är en väl stor resurs som vi i så fall måste lägga ner. Det lägger vi hellre på parken eller på Astrid Lindgrens Näs. Det är en prioritering av resurser helt enkelt, säger Joacim Johansson, vd för ALV, till Vimmerby Tidning.

Fotnot: I den ursprungliga artikeln stod det att ALV ville ärva huset. En formulering som Astrid Lindgrens ättlingar tyckte var felaktig, då ALV fick tipset att ansöka om det av Allmänna Arvsfonden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: