Lars Johansson är laddad för en ny säsong med sitt honungscafé utanför Tuna.
Foto: Arkivbild
Lars Johansson driver Skogens honung i sitt hem i Flohult utanför Tuna. Sedan 2012, när man öppnade i liten skala, har man också bedrivit ett honungscafé sommartid.
Under lördagen öppnar man nu för en 14:e säsong och när vår tidning pratar med Lars Johansson är det mycket som ska iordningställas dagen före säsongsöppning.
– Det är länge vi har hållit på nu, konstaterar Lars Johansson.
Är det lika roligt fortsatt?
– Nej, det är inte lika kul efter så många år. Men det är fortfarande roligt och det ska bli kul att dra igång.
Försöker förlänga säsongen
Honungscaféet öppnar nu rätt tidigt, men så har det blivit mer och mer de senaste åren, berättar Lars Johansson.
– Vi har försökt att förlänga säsongen lite och ha lite mindre öppet på sommaren. Då har vi öppet fyra dagar i veckan, men det kompenserar vi med en längre säsong. Det ska vara hållbart över tid.
Fram till midsommar har man nu öppet lördagar och söndagar.
– Sedan blir det fyra dagar i veckan över sommaren. Vi kör lite längre säsong och kommer ha öppet efter skolstart. Det är mest för tyskarnas skull.
Är det några nyheter i år?
– Vi har vårt koncept som vi kör efter. Det ska vara gott, hembakat, hålla hög kvalitet och vara honung. Det är lite udda, men våra gäster känner igen sig. Vi har en ny glassmak i år.
Antalet gäster ökar
Under sommarsäsongen har man två sommarjobbare, men i huvudsak är det Lars Johansson som driver det.
– Det känns bara härligt att vara igång. Vi ser att antalet gäster ökar och vi har ju butiken öppen med både honung och biredskap också. Det är en stor del och det är inte bara caféet det handlar om. Jag har märkt att honungen får mycket uppmärksamhet och jag säljer mer honung än för både fem och tio år sedan.