Annons:

Sök

Annons:

Efter rekordtrycket – bussförarutbildningen får fler platser

Här är bussförarna som gick bussförarutbildningen i Hultsfred 2018. Inom kort är det dags för en tredje utbildningsomgång. Foto: Ossian Mathiasson

Efter rekordtrycket – bussförarutbildningen får fler platser

De två första bussförarutbildningarna på Hultsfreds flygplats var mycket lyckade. Strax efter nyår startar den tredje omgången – och antalet platser har utökats från tio till tolv.
– Vi ser att branschen är i stort behov av bussförare, säger Linda Ungsäter på Hultsfreds vuxenutbildning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Man kan lugnt säga att bussförarutbildningen har slagit väl ut efter att ha varit igång i två år, både utbildnings- och jobbmässigt. 

I stort sett alla nyutexaminerade bussförare, som är 20 till antalet på två år, har fått jobb direkt efter den 25 veckor långa bussförarutbildningen eftersom branschen har tagit emot eleverna med öppna armar. 

– Vi ser att branschen är i stort behov av bussförare och så länge den är det så tänker jag att vi fortsätter och skapar utbildningar för att möta arbetsmarknaden. Vi har haft ett högt deltagarantal och ett fantastiskt bra slutresultat. Alla är ute i jobb om de inte har valt en annan yrkesväg, säger Linda Ungsäter.

Då startar tredje omgången

Ansökan till den tredje omgången av vuxenutbildningen för bussförare i Hultsfred har pågått under hösten och Linda Ungsäter kan glatt summera att söktrycket har varit stort. 

– Vi har haft 25 sökande den här omgången, det är mer än någonsin. Helt fantastiskt, säger Linda Ungsäter.

I fjol var det 17 eller 18 personer som sökte till bussförarutbildningen och ryktet sprider sig från mun till mun. 

– Antalet sökande ökar för varje år och utbildningen blir mer känd med hjälp av mun mot mun-metoden. Våra utbildade bussförare pratar gott om utbildningen och det sprider sig till vänner och bekanta. De är bra ambassadörer för vår utbildning. 

Den tredje omgångens utbildningen startar den 2 januari 2019, pågår i 25 veckor och jämfört med tidigare år har antalet utbildningsplatser gått från tio till tolv.

– Vi har ökat på. Det är blandat tjejer och killar från olika kulturer och i år har vi lyckats få fler tjejer till utbildningen. Tidigare har det varit en tjej per omgång så det börjar sprida sig där också.  

Mycket praktik på utbildningen

Det är Vuxenutbildningen i regional samverkan med Hultsfred, Vimmerby och Västervik och i samarbete med KLT, SYAB, Hultsfreds kommun och näringslivet som genomför utbildningen. 

Stora delar av utbildningen kommer göras ute på några av de stora bussbolagen i form av praktik. 

– Det finns en fantastisk samverkan mellan alla inblandade. Vi har studerande från både Vimmerby, Hultsfred och Västervik. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: