Annons:

Sök

Annons:

Hultsfreds kommuns sponsringsavtal med Målilla MK kring de kommande GP-tävlingarna förlängs och anslaget höjs. Foto: Linus Johansson

Kommunens sponsringsavtal till GP förlängs – höjer anslaget

Hultsfreds kommun har tecknat ett nytt sponsoravtal med Målilla MK på två år med automatisk förlängning på ett år. Stödet höjs från 120 000 kronor till 170 000 kronor.

Annons:

Det är kommunens arbetsutskott som föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att kommunen tecknar ett nytt sponsoravtal med Målilla MK för Speedway Grand Prix-tävlingarna i Målilla för de kommande två åren och det finns en automatisk förlängning på ett år. Avtalet förlängs under förutsättning att optionen om ytterligare ett år i avtalet mellan Målilla MK och BSI Speedway faller in. 

Avtalet innebär ett årligt stöd på 170 000 kronor, varav 150 000 kronor är sponsring och 20 000 är ersättning för värdskapsbjudningen. Det har skett en ökning med 50 000 kronor då kommunen har gått in med 120 000 kronor de senaste åren. 

– Vi fortsätter att sponsra Målilla MK under GP-tävlingen och får ett utökat innehåll. Vi får synas på storbildsskärmen vid ett antal tillfällen under kvällen och får 40 biljetter att lotta ut till kommuninvånare och anställda. Det motiverar ett ökat stöd med 50 000 kronor, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

"Kan vara väldigt positiv"

Oppositionsrådet Tomas Söreling ser ett stort i värde att Hultsfreds kommun får chansen att synas på GP-tävlingen. 

– Det är unikt att någon annan än BSI kommer med på storbildsskärmen. Kommunen har inte fått vara med och sponsra på det sättet tidigare. Reklamen under den tävlingen kan vara väldigt positiv, säger Tomas Söreling. 

Det årliga stödet på 170 000 kronor föreslås belasta kommunfullmäktiges kontot för oförutsedda utgifter. Finansiering för åren 2020-2021 föreslås läggas in i budgeten för sponsring. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: