Annons:

Sök

Annons:

Så blir årets öltält – då är det dags

Årets öltält blir den 6 och 7 juni. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Så blir årets öltält – då är det dags

Åbro Bryggeri och Brygghuset arrangerar i år Öltältet för tolfte året i rad. I två dagar äger festligheterna rum i Källängsparken.
– Det är en folkfest för både unga och äldre, säger Åbros Maria Wester.

Annons:

Åbro Bryggeris öltält har blivit en tradition i Vimmerby. Sommarfesten har hållits på flera platser i staden, men sedan några år tillbaka är festplatsen alltid i Källängsparken. 

Så blir det i år också och det tolfte öltältet blir den 6 och 7 juni. 

– I år kör vi torsdag och fredag eftersom nationaldagen ligger där. Programet är inte helt spikat, men vi kommer att hålla öppet under nationaldagsfirandet. Vi hoppas också att många tar ledigt den där fredagen, säger Maria Wester. 

Förutsättningarna ser ut som sådana att man håller öppet torsdag dag och torsdag natt. På fredagen öppnar man på kvällen i något som kan liknas vid after work-form. 

– Kalle Sellbrink kommer att vara trubadur både på torsdagen och fredagen. På torsdagskvällen har vi ett band från Nässjö som heter Amazon och på fredagen är det No More Angel från Västervik. Det är otroligt bra band båda två.

"Koncept som håller"

Öltältet brukar vara populärt både bland de unga och bland de som passerat 50.

– Jag tror att det är just därför, det är både unga och gamla som kan träffas. Sedan tror jag att man tycker att det är trevligt att det bara är en gång om året. Det äldre gardet går inte ut så ofta, men vid det här tillfället gör man det. Det är ju också en väldigt trevlig plats, det är inte en asfaltsplan man hänger på längre. Det är en folkfest och ett koncept som håller. Vi är förstås väldigt väderberoende, men det är vi vart vi än är. Den här festen är ett uteparty.

Hur mycket folk hoppas ni på?

– Förra året var det mellan 2 500 och 3 000 besökare. Dit vill vi nå upp till i år också. Sedan är vi förstås väldigt väderberoende, så vi får hoppas på det bästa. 

Öltältet arrangeras av Åbro Bryggeri och Brygghuset.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: