Annons:

Sök

Annons:

Restaurang håller stängt tills vidare:

Brygghuset håller stängt tills vidare. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Restaurang håller stängt tills vidare: "Sårbara just nu"

Brygghuset stänger sin lunchservering fram tills den 8 april. Beslutet togs i måndags.
– Vi behöver stänga en liten stund, säger vd:n Andreaz Norén.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det blir ingen lunch på Brygghuset, restaurangen intill Åbro Bryggeri i Vimmerby, under en tid framöver. Brygghuset ska hålla stängt fram tills den 8 april.

– Vi behöver stänga en liten stund och vi gör det för att fokusera på rekryteringen till sommaren. Det finns en kockbrist generellt i Sverige och det gäller även Vimmerby. Det är en utmaning att hitta personal och vi är lite kort om folk nu. Vi är sårbara just nu och händer det något skulle det vara svårt att hålla öppet, vilket har resulterat i att vi behöver ta en paus. Det är tråkigt, men man måste se om sitt hus och sin personal, säger Andreaz Norén, vd för Brygghuset och fortsätter:

– Är någon orolig för att vi ska stänga permanent då har man uppfattat våra signaler helt fel. Det handlar delvis om personalbristen den närmaste tiden, men vi ska heller inte göra en höna av en fjäder. Vi behöver också stänga för att göra om.

"Ska ut på kartan igen"

Brygghuset planerar en större omdaning den närmaste tiden och ska öppna med nytt koncept i mitten av maj månad.

– Den 8 april öppnar vi lunchen med samma koncept som tidigare, men från och med 17 maj ska vi öppna med en större förändring. Vi ska öppna med en mer kvällsorienterad verksamhet då. 

Brygghuset ska åter bli att räkna med i restaurangsfären i Vimmerby, säger han. Tanken är att ha lunch- och kvällsöppet sju dagar i veckan.

– Vi kommer berätta mer om maten och det senare, men vi vill återskapa den typ av mat som en gång uppskattades i Vimmerby. Vi vill tillbaka dit och Brygghuset ska ut på kartan igen.

Hur många tjänster söker ni?

– Vi söker ett gäng. Vi tänker oss en styrka på sex kockar och lite drygt åtta servitörer/barpersonal för att kunna rulla runt. Vi har redan tillsatt en del, men vi tuffar på och ska köra många intervjuer den närmaste tiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: