Annons:

Sök

Annons:

Oklart om det blir någon ny vd – styrelsen går in och stöttar

Kristina Alsér berättar att det är oklart om det blir någon ny operativ chef efter Peter Göransson, mitten på bilden, när han lämnar. Foto: Arkivbild

Oklart om det blir någon ny vd – styrelsen går in och stöttar

I går kom beskedet att turistchefen Peter Göransson lämnar sitt jobb i augusti. Då påbörjar han en tjänst i Västerviks kommun.
Hur det blir efter honom på turistbyrån är oklart.
– Vi kommer inte söka en ny vd direkt, säger Kristina Alsér, ordförande i turistbyråns styrelse.

Annons:

Drygt fem år har Peter Göransson varit turistchef i Vimmerby kommun. Fler blir det inte. Peter Göransson har fått en ny tjänst i hemkommunen Västervik som han tillträder i augusti i år. 

Han blir dock kvar som turistchef över sommaren.

– Det är bara att gratulera både Västervik och Peter. Det är klart att det blir kännbart för oss, han är en otroligt god kraft och en inspiratör. Men det finns ingen dramatik i det här. Han brinner för utveckling och känner att det här jobbet är rätt. Han kommer också närmare hem. Att han blir kvar fram tills mitten av augusti känns väldigt bra, säger Vimmerby Turistbyrås ordförande Kristina Alsér.

Även kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C) är tacksam över Göranssons arbete i Vimmerby. 

– Vi är väldigt glada för de år han har varit här och jag tycker att det är roligt för honom med en ny utmaning. Vi är också väldigt tacksamma för att han stannar över turistsäsongen, säger hon.

"Viktigt att den får landa"

Turistbyråns styrelse hade ett extra styrelsemöte på tisdagen efter beskedet. Hur framtiden ser ut är oviss.

– Vi hade ett möte för att resonera och kom fram till att vi inte söker en ny vd direkt. Vi har många erfarna och duktiga medarbetare i styrelsen som kommer stötta upp verksamheten. Styrelsen kommer bli mer operativ när Peter försvinner, säger Kristina Alsér.

Just nu pågår också ett arbete kring en tillväxtorganisation i kommunen. Arbetet leds av utvecklingschefen Thomas Svärd och där tittar man på hur samarbetet mellan kommunen och den ekonomiska föreningen som äger och driver turistbyrån kan utvecklas.

– Det görs en översyn just nu och det är viktigt att den förstudien som är påbörjad får landa. Det är viktigt för att vi ska veta vad vi ska rekrytera och vilken profil vi ska titta på. Vi är överens om att avvakta, så att inget går stick i stäv med de tankarna och det som kan komma ur förstudien. Vimmerby har ett otroligt rikt näringsliv, vi är ett avundsvärt besöksmål med många fantastiska företag inom turistnäringen, men vi är också en liten kommun och behöver bli bättre på att tillvarata varandras resurser. Det har Företagarna, Vimmerby Handel och Vimmerby Turistbyrå framfört till kommunledningen och de signaler vi får är att man vill skapa något som kan öka nyttan av de många besökare vi har och öka stoltheten för Vimmerby, säger Alsér.

Får påskynda arbetet

Ingela Nilsson Nachtweij (C) säger att man nu får påskynda arbetet en aning.

– Jag kan inte säga något om tidsplanen, men det är klart att vi får påskynda arbetet lite nu.

Kristina Alsér säger att man kommer ha tät kontakt med kommunledningen.

– Att Peter är kvar över sommaren underlättar. I vår bransch som alla andra händer det mycket och vi kan inte säga hur det kommer se ut i morgon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: