Annons:

Sök

Annons:

Nya kyrkoherden om uppdraget: "Hoppas det blir mer stabilitet"

Från och med 1 juli i år har Vimmerby pastorat en ny kyrkoherde på plats. Det är den tidigare komministern Helen Elfving som kommer inneha tjänsten.
– Det känns jättebra, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det har varit några speciella år för Vimmerby pastorat. Under flera år man haft flera tillfälliga kyrkoherdar och sökt efter en permanent lösning.

Nu har ett enigt kyrkoråd fattat beslut om att erbjuda Helen Elfving tjänsten. Hon blir vikarierande kyrkoherde fram till den 31 december 2020. 

– Det känns jättebra. Jag kände att det var läge att söka tjänsten och det är ett jättebra upplägg. Att ha det så här är något jag själv ville också, det är bra för båda att få känna på det, säger hon.

Senast den 1 september nästa år ska kyrkorådet fatta beslut om vikariatet ska övergå i en tillsvidareanställning eller inte. 

– Förhoppningsvis kan det här bli något långvarigt som kan ge mer stabilitet och att vi slipper byten hela tiden.

Hur har de här åren varit?

– Jag tycker ändå att det har funkat med bra de tillförordnade kyrkoherdar vi haft, men det är klart att det är lite svårt med framförhållning och det långsiktiga. Jag hoppas att det här kan bli långsiktigt.

"Alla ska vara delaktiga"

Helen Elfving säger att hon föredrar ett lyssnande ledarskap.

– Det finns många som har mycket kunskap och jag vill att alla ska vara delaktiga. Det är viktigt för mig.

Vad blir det första du tar tag i?

– Det första jag kommer göra är att prata med alla i personalen om hur de ser på saker, vad de känner och jag tycker att det är viktigt att ha en dialog med församlingsråden också.

Hur ser du på kyrkans roll i Vimmerby?

– Jämför man kyrkan med föreningar, så är kyrkan fortfarande stor. Det finns en stor uppslutning och det är många som är engagerade. Vi ligger bra till när det gäller förrättningar, vi har många dop och konfirmander.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: