Annons:

Sök

Annons:

Ökad mängd transporter vid sluttäckning:

Bild över deponiområdet i Vimmerby. Foto: Marika Andersson, VEMAB.

Ökad mängd transporter vid sluttäckning: "Ber om överseende för besvären"

Nu börjar sluttäckningen av Vimmerby avfallsanläggningen. Arbetet påbörjas på måndag.
– Vi ber om överseende för de besvär det kan orsaka våra kunder och boende kring återvinningscentralen, säger Daniel Johansson, Vimmerby Energi- och Miljö AB.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 3 juni, nu på måndag, kommer entreprenören Fortum Waste Solutions AB att etablera sig i Vimmerby för att sätta igång med sluttäckningsarbetet av den första etappen av deponin vid Vimmerby avfallsanläggning. 

Något förenklat innebär sluttäckning att man lägger ett lock på deponin för att se till att regnvatten inte rinner in i deponin och blir förorenat. 

Arbetet kommer pågå in på hösten med uppehåll under semestern.

Sluttäckningsarbetet kommer medföra ökad aktivitet och en mängd tunga transporter inom anläggningen. Det mesta av materialet som kommer att användas finns redan inom anläggningen, men allt gör det inte. Därför kommer det periodvis bli en ökad mängd transporter till och från anläggningen.

– Det är spännande att komma igång med den första etappen av sluttäckningen och vi ber om överseende för de besvär det kan orsaka våra kunder och boende kring återvinningscentralen, säger VEMAB:s Daniel Johansson. 

Johan Löfsson, platschef för entreprenaden, säger att han är glad över att få förtroendet att utföra den första etappen i Vimmerby, enligt ett pressmeddelande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: