Annons:

Sök

Annons:

  • Entreprenören visar intresse för nedlagt äldreboende:

    Det nedlagda äldreboendet i Gullringen kan bli hotell. Foto: Arkivbild

  • Entreprenören visar intresse för nedlagt äldreboende:

    Entreprenören Andrew Johnston har visat intresse.

Entreprenören visar intresse för nedlagt äldreboende: "Tankar på hotell"

Äldreboendet Ådala blev nedlagt och under några år fungerade fastigheten också som boende för ensamkommande flyktingbarn. Nu visar entreprenören Andrew Johnston intresse för fastigheten i Gullringen.
– Inriktningen i sådana fall är hotellverksamhet, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

1990 byggdes äldreboendet Ådala i Gullringen. Men det fungerade inte som det i mer än drygt 20 år. Äldreboendet stängdes och fastigheten stod tom tills flyktingkrisen kulminerade i Sverige. 

Då blev Ådala boende för ensamkommande flyktingbarn under ett par år. 

Efter att Sverige stramat åt migrationspolitiken har lokalen återigen stått tom och socialnämnden tog beslut om att försöka sälja fastigheten. Nu finns det intresse för att köpa den.

Det handlar om entreprenören Andrew Johnston, som redan är delägare i Mossebo Gästhem och har stora planer för ett glashotell med tillhörande verksamheter i Brännebro utanför Gullringen.

– Affären är inte klar på långa vägar och det är osäkert om vi får till något avslut. Ska man kunna ta över det så måste det klassas om och vi tittar på det just nu. Ingenting är klart, säger Andrew Johnston.

Inväntar kravlista

Hans idé är någon form av hotellverksamhet i det nedlagda äldreboendet. 

– Men för det krävs omfattande ombyggnationer och vi håller på och tittar på om det över huvud taget är möjligt. Om det går, då är vi intresserade.

Det handlar främst om brandkrav, berättar han. Han inväntar en kravlista kring vad som behöver förändras.

– Jag vill få mer förtydligande gällande kraven och har varit i kontakt med brandförsvaret och räddningstjänsten. Får man en kravlista så kan man sätta en peng på det och därefter fundera på om det värt det eller inte. Där ligger vi just nu, säger han och fortsätter:

– Det kan bli en jättestor kostnad och det är det som kan bli problemet. Det är därför jag tror att man har haft svårt att sälja det. 

"Jätteintressant"

Men hans intresse för fastigheten är stort.

– Det är jätteintressant. Vi vill verka här i kommunen och jag tror att många Gullringsbor skulle tycka det var riktigt roligt. Det är ytterligare någonting som kan få Gullringen mer känt på kartan.

Hur stora chanser ser du?

– Chansen att jag köper det vet jag inte, men mycket jobb är det.

Skulle det kunna ge nya arbetstillfällen?

– Det kommer behövas folk för att hålla ordning på hotellrörelsen. På sommaren ser jag givetvis en stor möjlighet att få det uthyrt, men jag tror även att det skulle gå övrig tid. 

Andrew Johnston berättar också att det så sakteliga går framåt med Brännebro Kraft AB:s storslagna planer.

– Det är myrsteg det handlar om. Det ligger hos mark- och miljödomstolen och vi vet inte när de handlägger det. Framåt går det, men det går väldigt sakta. Det är bara att gilla läget och ingen idé att vara irriterad.

Kommunens samhällsbyggnadsutskott har godkänt försäljning till ett pris av 780 000 kronor, om den nu skulle bli av. Ådala har ett bokfört värde på cirka 500 000 kronor. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: