Annons:

Sök

Annons:

Stor personalomsättning försämrade situation för brukare

Kommunen har upprättat en Lex Sarah-rapport sedan en brukare fått en försämrad situation. Foto: Arkivbild

Stor personalomsättning försämrade situation för brukare

Kommunen har upprättat en Lex Sarah-rapport sedan en brukare situation försämrats. Orsaken tros vara en alltför stor personalomsättning.

Annons:

Lex Sarah-rapporter upprättas när det finns händelser som hade kunnat innebära ett missförhållande eller vid en risk för missförhållande.

I slutet av november upprättades en sådan rapport av enhetschefen Peter Grudemo sedan en brukare inom den personliga assistansen fått en försämras situation. Orsaken är en stor personalomsättning, vilket i sin tur berott på flera sjukskrivningar.

”Personlig assistans är ett personligt utformat stöd som ges av ett begränsat antal personer åt den som på grund av stora och varaktiga funktionshinder behöver hjälp med sina grundläggande behov. Det är ofta ett färre antal personer som arbetar runt brukaren. Det gör att det blir mer sårbart vid sjukskrivningar bland medarbetarna. Brukare påverkas olika av när detta händer. I situationen som nu uppstått är det dessvärre så att brukaren har påverkats negativt vilket gör att vi nu upprättar en lex Sarah rapport. Det är vår skyldighet för att utreda eventuella brister i vår egen hantering och vidta åtgärder för att – i den mån det går – undvika att liknande situationer uppstår på nytt”, skriver enhetschefen Peter Grudemo i ett mejl till DV.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: