Annons:

Sök

Annons:

  • ANRIK BUTIK I VIMMERBY LEVER VIDARE – HON KLIVER IN

    Anna Pettersson tillsammans med sonen William. Foto: Privat/Jakob Karlsson

  • ANRIK BUTIK I VIMMERBY LEVER VIDARE – HON KLIVER IN

    Petra Pettersson är ägare till Stuneks.

ANRIK BUTIK I VIMMERBY LEVER VIDARE – HON KLIVER IN

Stuneks har varit till salu länge och hotats av nedläggning. Nu blir det i stället en nysatsning. Anna Pettersson kliver in som ansvarig för driften.
– Det är Petra som satsar men jag är helt med på tåget, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Underklädesbutiken Stuneks i centrala Vimmerby är en mycket anrik butik. Den har funnits ända sedan 1951 och i 20 år har Petra Pettersson haft den. För drygt två år sedan ville hon sälja butiken, men det har inte blivit någon affär.

I stället har Stuneks hotats av nedläggning.

Men nu kommer räddningen. Anna Pettersson, som tidigare varit delägare i Boston Clothing, har anställts för att driva och utveckla verksamheten.

– Det har varit lite vinna eller försvinna över det. Det är Petra som satsar men jag är helt med på tåget, säger Anna Pettersson, som sålde sin andel i Boston för ett år sedan. 

Petra Pettersson är dock kvar som ägare, men kommer jobba aningen mindre än tidigare.

– Hon har jobbat själv sen hon tänkte sälja, men nu kommer hon gå ner lite i tid. Jag har jobbat i branschen tidigare och det kändes naturligt att kliva in och köra på. Jag har varit på Boston i sju år och kände att jag ville göra något nytt, även om det inte är så nytt för mig, säger hon och skrattar:

– Jag kan fortfarande vinka till Jimmi och Kim (båda Wickström) över gatan om jag vill.

"Hoppas utvecklingen vänder"

Anna Pettersson är glad att butiken nu lever vidare och att inte ännu en butik i Vimmerby försvinner.

– Det är viktigt att butikerna blir kvar. Jag hoppas att utvecklingen med näthandeln vänder igen. Jag tycker att det är roligt att gå in i en butik, bli inspirerad och känna glädje. Det är viktigt för det sociala med, det här mötet kan betyda mycket när vi är så mycket vid datorerna eller telefonerna ändå.

Hon tog över driften vid årsskiftet och jobbar fullt igen efter en tids mammaledighet. Om det kan bli aktuellt att ta över butiken i framtiden är för tidigt att säga.

– Jag vill känna på det lite först och se vad det finns för möjlighet. Jag tycker att den här butiken har fruktansvärt bra potential och utvecklingsmöjlighet. Just nu vill jag testa och känna på det först och vad man kan göra med den befintliga butiken. Det blir ett år i taget och sedan får man utvärdera efter det. 

"Ska bredda utbudet"

Nyheten innebär också att Stuneks ska tänka nytt och satsa.

– Vi har ett bra utbud, men vi ska bredda det också. Sedan handlar det om att nå ut, så man vet om att vi finns. Vi ska upp på mässor och försöka hitta lite nya märken som intresserar. Jag ska även ut till en annan underklädesbutik och utbilda mig lite där. Vi ingår i nätverk med flera andra och jag ska testa i en annan stad och se hur de jobbar, vad de gör och vad som funkar i deras stad nu i vår. 

Anna menar att det verkligen finns behov av en underklädesbutik.

– Bh och andra underkläder är svårt att köpa på nätet. Nu när jag har extrajobbat lite inser jag att man behöver hjälp. Jag tycker även kvinnor och tjejer ska kunna lyxa till det lite mer och sådär. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: