Annons:

Sök

Annons:

Falska rörspolare aktiva i regionen – ”Se upp”

Vimmerby Energi & Miljö AB varnar för falska rörspolare. Foto: Jakob Karlsson

Falska rörspolare aktiva i regionen – ”Se upp”

Fenomenet med falska rörspolare som utger sig för att komma från kommuner eller kommunala bolag tycks ha kommit till vår region.
”Se upp!”, skriver Vimmerby Energi & Miljö på sin Facebook-sida.

Annons:

VEMAB har blivit kontaktade av flera personer som blivit uppringda av falska rörspolare som utger sig för att komma från kommunen. Vår tidning har också fått information om att personer i närområdet blivit drabbade.

”Se upp! Nu verkar de falska rörspolarna även ha kommit till Vimmerby. Vi har blivit kontaktade av kunder som blivit uppringda!” skriver VEMAB på sin Facebook-sida.

Inriktar sig mot äldre

I december berättade SVT om de falska rörspolarna och flera kommuner i landet har varnat för dem under det senaste året.

– Det som bryter mot lagstiftningen är när företagen antyder att de ringer på uppdrag av kommunen eller kommunala bolag. Då pratar vi om vilseledande marknadsföring, som är olaglig, säger Sanna Westman Carling, konsumentjuridisk rådgivare på Västerås stad, till SVT.

Bedragarna riktar sig mot äldre personer i villa. Företaget ska erbjuda tjänster som inte behövs och försökt vilseleda de äldre, enligt SVT.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: