Annons:

Sök

Annons:

Han är ny platschef i Vimmerby – investerar för en kvarts miljard

Arla genomför just nu stora investeringar i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Han är ny platschef i Vimmerby – investerar för en kvarts miljard

Det händer mycket inom näringslivet i Vimmerby. Sedan en tid tillbaka är Magnus Dahlblom ny platschef för Arla i Vimmerby, som just nu genomför jättestora investeringar.
– Framtiden ser väldigt bra ut, säger han.

Annons:

Magnus Dahlblom är inget okänt namn när det kommer till Arla och Vimmerby. Mellan 2008 och 2014 var han produktionschef på Arlas mejeri i Vimmerby och sedan en tid tillbaka har han tagit över jobbet som platschef efter Elisabeth Lindberg. 

– Vi har en ny organisation kan man säga så jag har en platschef i Visby, men Visby mejeri rapporterar till mig som platschef i Vimmerby. Det beror på att vi håller på att bygga ihop en mer och mer gemensam organisation för Vimmerby-Visby. Det är de två enda pulvermejerierna som Arla har i Sverige, säger Magnus Dahlblom. 

I Visby har Arla 55 anställda och i Vimmerby cirka 90. 

– Så det är en ganska liten mängd personal i sammanhanget, därför försöker vi samarbeta ännu mer. Det är för att kunna utnyttja våra specialkompetenser på ett bättre sätt och stödja varandra vid sjukdomar och semestertider. Vi samarbetar på projektsidan, kvalitetssidan och när det gäller planering och logistik.

Har ni hunnit se några samordningsvinster än?

– Det tycker jag absolut, speciellt på planering- och projektsidan. Där har vi samarbetat en tid och nu har vi precis börjat på kvalitetssidan. 

Investerar 250 miljoner

Efter sin tid i Vimmerby började Magnus Dahlblom på mejeriet i Kalmar innan han blev platschef i Visby. Nu känner han sig dock "hemma" i Vimmerby igen.

– Jag har flyttat till Västervik med familjen, så det känns som att komma hem igen kan man säga. Jag känner både personalen och mejeriet väldigt väl. Jag trivs jättebra i merjeriindustrin och att få chansen att ha ansvar för en så stor och modern anläggning som Vimmerby är otroligt spännande. 

Arla är just nu inne i en stor investeringsperiod i Vimmerby. En kvarts miljard ska investeras i mejeriet. 

– Vi är mitt uppe i den här investeringsperioden och vi investerar för att kunna utöka vår barnmatsproduktion och göra ekologiskt pulver. På tre år handlar det om 250 miljoner, så det är ordentliga investeringar det handlar om, säger Magnus Dahlblom. 

Nya jobb har skapats

Det har också lett till att nya jobb skapats i Vimmerby.

– Vi har utökat personalstyrkan det senaste året för att kunna hantera nya kvalitetskrav kring barnmat och utrustning. Vi har gått upp fyra, fem tjänster och räknar med att öka något ytterligare. Det är positivt och det finns en trygg och väldigt spännande framtid för Vimmerby. Eftersom vi satsar på att förbättra kvaliteten ytterligare mot barnmat ökar också förädlingsgraden och det är stabila kunder. 

Arla började med investeringarna för ett drygt år sedan och räknar med att vara klara i december 2020. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: