Annons:

Sök

Annons:

Historiskt och lekfullt på Näktergalen i år

Knappt har lugnet lagt sig efter succéutställningen "Raggare, knuttar och kanske några mods", innan det är dags för föreståndaren på Stadsmuseet Näktergalen, Gunilla Gustafsson, att gå igång med vårens och sommarens utställningar. Foto: Jakob Karlsson

Historiskt och lekfullt på Näktergalen i år

Vinterns succéutställning ”Raggare, knuttar och kanske några mods” är över. Då avslöjar föreståndaren, Gunilla Gustafsson, vad våren och sommaren har att erbjuda på Stadsmuseet Näktergalen.

Annons:

Knappt har lugnet lagt sig efter vinterns succéutställning ”Raggare, knuttar och kanske några mods”, som slog igen i lördags, innan det är dags för nya projekt på Stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby.

Vårens utställning slår upp portarna någon gång under första halvan av mars och sträcker sig fram till slutet av april.

Den gamla staden mellan tullarna

– Det kommer handla om det gamla Vimmerby mellan tullarna. Vi koncentrerar oss på hur staden har vuxit fram innanför den västra, södra och östra tullen, varför staden ligger just här, synar den verksamhet som har bedrivits här och människorna som levt här, berättar Gunilla Gustafsson.

– Men vi riktar oss också mot dagens invånare – vad ska man tänka på när man bor här i dag? Det blir alltså mycket historia, men också samtid.

Leksaker i sommar 

Även temat för sommarens utställning är klart.

– Ja, i sommar blir det en leksaksutställning. Men där är vi bara på planeringsstadiet än, berättar Gunilla Gustafsson.

Sedan starten för Stadsmuseet Näktergalen 1996 har man satt upp 75 utställningar. Och även om fantasin sannerligen inte tryter, vill man gärna ha hjälp inför framtiden.

– Vi är jätteintresserade av vad Vimmerbyborna vill se framöver, och tar gärna emot tips.

 

Här kan du läsa en summering av Näktergalens vintersuccé "Raggare, knuttar och kanske ett par mods", som stängde i lördags.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: