Annons:

Sök

Annons:

VÄSTERVIK TOG ÖVER TRONEN SOM BÄSTA SJUKHUS

Västerviks sjukhus kan återigen titulera sig som landets bästa sjukhus i den mellanstora klassen. Foto: Jakob Karlsson

VÄSTERVIK TOG ÖVER TRONEN SOM BÄSTA SJUKHUS

Västerviks sjukhus har återigen utsetts till ”Bästa sjukhus” av branschtidningen Dagens Medicin och vinner för tredje gången på fyra år. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är i klassen mellanstora sjukhus som Västervik rankas högst för 2019, något som skedde både 2016 och 2017. 2018 hamnade sjukhuset på tredje plats och nu är sjukhuset tillbaka på tronen. 

Det är flera olika parametrar som väger in när branschtidningen Dagens Medicin utser ”Bästa sjukhus” i tre olika klasser, bland annat medicinsk kvalité, väntetider på akuten, vårdplatsläget och hur sjukhuset klarar vårdgarantin. 

Västerviks sjukhus har höga resultat när det gäller tillgänglighet och ligger också bra till gällande förlossningsvård och njursvikt. 

”Det är fantastiskt roligt att sjukhuset får det här priset för tredje gången. Vi håller en hög och jämn kvalitet på den vård som ges vid vårt sjukhus. Det är frukten av varje medarbetares förmåga att sträcka sig lite extra och av vårt driv att ständigt bli bättre som vi haft under en lång följd av år”, säger sjukhuschef Henrik Holmberg i ett pressmeddelande. 

Med anledning av den fina utmärkelsen blir det prisutdelning på sjukhuset i Västervik på onsdagsförmiddagen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: