Annons:

Sök

Annons:

Polisen i regionen får hård kritik av JO –

JO ger hård kritik till polisen i region syd för den långa handläggningstiden. Foto: MostPhotos

Polisen i regionen får hård kritik av JO – "Bekymmersamt"

Handläggningstiden i ett felparkeringsärende passerade två år. Nu riktar Justiteombudsmannen hård kritik mot Polisen i region syd. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

En anmälan kom in till JO för en tid sedan och ombudsmannen valde att inleda en utredning av två ärenden om parkeringsavgifter. 

"Sakförhållandena i ärendena var okomplicerade och det fanns inte behov av kompletteringar eller ytterligare uppgifter. Handläggningstiden i det ena ärendet var över två år och i det andra ärendet nästan två år. Under stora delar av den tiden hade ärendena varit liggande hos Polismyndigheten utan att någon arbetat med dem", skriver JO i sitt beslut. 

"Bekymmersamt"

JO anser att förfarandet strider mot förvaltningslagens krav och menar att handläggningstiden är alldeles för lång. I allmänhet är handläggningstiden för den här typen av ärenden cirka två år i Region Syd. 

– Det är angeläget att ett felparkeringsärende handläggs i enlighet med förvaltningslagens skyndsamhetskrav bland annat eftersom fordonets ägare är skyldig att betala felparkeringsavgiften även om han eller hon inte godtar parkeringsanmärkningen. Situationen är bekymmersam och Polismyndigheten bör på ett bättre sätt kunna använda sina samlade resurser så att handläggningstiderna för felparkeringsärenden blir godtagbar, säger JO Per Lennerbrant i en kommentar till beslutet.

I sitt svar till JO skriver polisen att man har närmare två års handläggningstid och att man visstidsanställt personal för att korta ner handläggningstiderna och att man också fått hjälp i arbetet av polisregion Väst. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: