Annons:

Sök

Annons:

Jeanettes otäcka upptäckt som hundägare:

Jeanette Jyräsalo är vansinnig efter upptäckten. Foto: Privat

Jeanettes otäcka upptäckt som hundägare: "Tycker det är vidrigt"

Jeanette Jyräsalo upptäckte formfranska som var preparerade med glasbitar och något vitt pulver nära veterinärstationen i Vimmerby. Nu är hon vansinnig.
– Vad är det för människor som får för sig att göra så? Det är för jävligt, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i måndags som Jeanette Jyräsalo från Silverdalen var på veterinärstationen i Vimmerby tillsammans med sin dotter. Deras hund skulle avlivas och efteråt var de förstås båda två märkta av situationen. 

– Vi stannade till på en grusplan där man kan ställa sig, även om det inte är någon egentlig parkeringsficka. Jag mådde inte alls bra så jag sprang ut och kräktes. Då såg jag att det låg fullt med formfranska, korv, skinka och till och med stekta fiskpinnar där, det var jättemånga. Jag plockade upp 20 säkert, säger Jeanette Jyräsalo. 

Först reagerade Jeanette inte så mycket, men när hon tittade närmare på upptäckten blev det otäckt. Något som Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

– Jag kom på att jag läst mycket om att det finns personer som preppar sånt här med något. När jag tittade närmare såg jag att det var glasbitar som var istoppade och även att det var något vitt piller eller liknande som hade löst upp sig i brödet. Det syntes att det var någon slags tablett istoppad i alla fall, säger hon.

"Vidrigt beteende"

Hon säger att upptäckten gjorde henne allt annat än glad.

– Jag plockade upp det jag såg, men det betyder ju inte allt är borta. Jag har inte gått igenom hela området. Det första jag gjorde var att ringa veterinärstationen och meddelade dem. 

Vad tänker du om det här?

– Jag ska försöka att inte använda så fula ord, men det är vidrigt beteende. Hur kan någon utsätta oskyldiga djur för detta? Jag tycker att det är fullständigt vidrigt. Jag blir så arg. Om en hund äter upp det där, så kan det leda till att hunden avlider. Så illa kan det gå. Vad är det för fruktansvärda människor som gör så? Jag mår illa av det. 

Nu vill hon varna och uppmärksamma andra hundägare. 

– Jag hoppas att så många som möjligt får reda på det och är vaksamma. Jag har förstått att det är en vanlig promenadsträcka för många hundägare. 

Hon kommer att kontakta både Vimmerby kommun och polisen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: