Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNEN VILL KÖPA OCH LÅTA BEBYGGA STORT CENTRALT OMRÅDE

Vimmerby kommun vill köpa och låta bebygga ett stort område i centrala Vimmerby.

KOMMUNEN VILL KÖPA OCH LÅTA BEBYGGA STORT CENTRALT OMRÅDE

Vimmerby kommun vill köpa och låta bebygga den gamla bangården intill Östra Tullportsgatan.
– Vi hoppas ha förhandlingarna med Trafikverket klara i höst, säger samhällsbyggnadschef Andreas Horste.

Annons:

Vimmerby kommun jagar central mark att bebygga. Om allt går som man hoppas kommer man under hösten ha förhandlat klart med Trafikverket om att köpa hela bangårdsområdet.

Området som kommunen vill köpa och låta bebygga, som i nord-sydlig riktning sträcker sig från Vimmerby vandrarhem till lokstallarna, och i öst-västlig riktning mellan Östra Tullportsgatan och järnvägsspåret, är i dag inte detaljplanerad och består mest av sly, skogsdungar och gräs.

Planarbete i höst/vinter

– Vi har fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att inleda förhandlingar med Trafikverket om att köpa marken. Vår avsikt är att köpa hela området, bekräftar samhällsbyggnadschef Andreas Horste.

– Initialt ska en saneringsutredning slutföras. Om förhandlingarna om köpet går i lås kan vi sedan dra igång en planutredning under hösten/vintern.

Vilken bebyggelse tänker ni er i första hand på området?

 – Så långt har vi inte kommit än, utan nu är uppdraget att säkra upp central mark och inleda förhandlingar med Trafikverket. Vad man kan säga är att närheten till bostäder inte medger industrier där, utan det kommer handla om bostäder eller kontor/handel, säger Andreas Horste.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: