Annons:

Sök

Annons:

Lutar  åt att mordåtalet inte lämnas in i morgon

I morgon, torsdag, ska åtalet lämnas in mot den man som sitter häktad misstänkt för mord begått i Storebro. Mycket talar dock för att det inte kommer bli så. Foto: Ossian Mathiasson

Lutar åt att mordåtalet inte lämnas in i morgon

I morgon, torsdag 13 februari, ska åtalet mot den misstänkte mannen vara inlämnat. Men sannolikheten att det blir så är i princip obefintlig. Åklagaren ser istället två andra möjliga scenarier.

Annons:

Natten till den 27 januari avled en kvinna i 35-årsåldern i en lägenhet i Storebro.

Polis kallades till platsen, och ganska snart fattade man misstankar om brott i samband med kvinnans död.

Två män, omkring 35 och 60 år gamla, anhölls, och två dagar senare häktades den yngre av de båda på sannolika skäl misstänkt för mord. Den äldre släpptes på fri fot.

Väntar på besked

– Jag väntar fortfarande på några olika besked, bland annat från Rättsmedicinalverket. Jag hoppas dock hinna få dem innan torsdag förmiddag, säger kammaråklagare Johan Henningsson.

Vad hoppas du få för svar av dessa?

– Hur kvinnan dog. Hon hade skador på kroppen som visar att hon inte dog en naturlig död. Antingen tog hon sitt eget liv eller så har någon annan gjort det. Om Rättsmedicinalverkets utredning exempelvis skulle visa att hon inte har bragts om livet, finns det inga förutsättningar att hålla mannen fortsatt häktad.

Så det du säger är att antingen kommer mannen försättas på fri fot i morgon eller så kommer du begära förlängd åtalstid?

– Det lutar väl åt det. Förundersökningen pågår på flera fronter, och vi ska även hinna med ytterligare ett förhör med mannen innan torsdagen, berättar Johan Henningsson.

Har misstankarna mot mannen på något sätt förändrats under utredningstiden?

– Nej, det kan jag inte säga. Det är ganska oförändrat.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: