Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hanna från Hultsfred kan bli årets eldsjäl:

Hanna Ewenson från Hultsfred kan bli årets eldsjäl. Foto: Privat

Hanna från Hultsfred kan bli årets eldsjäl: "Har inte riktigt fattat det än"

Hanna Ewenson, ursprungligen från Hultsfred, kan bli årets eldsjäl i Sverige 2020. Hon är en av fyra nominerade.
– Det känns stort, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter studentexamen från Stångådalens gymnasium, det som numera är Vimmerby gymnasium, 2004 flyttade Hanna Ewenson till Helsingborg. Där har hon bott sedan dess, men har sin mamma kvar i Hultsfred. 

Nu kan 34-åringen vinna ett väldigt fint pris.

Hanna Ewenson är nämligen nominerad till Folkspels pris Årets eldsjäl. Totalt är det fyra nominerade och röstningen pågår till 1 mars. Vinnaren i de olika kategorierna avslöjas på Eldsjälsgalan i mars i år.

– Det känns stort – jag har nog inte riktigt fattat det än. Kan man så ska man sa alltid farmor och det är väl lite så jag lever. Jag liksom "bara gör". Jag är väldigt positiv som person och har lätt för att skapa engagemang, så när jag kom till HF Olympia blev det en frisk fläkt, även om det låter lite klyschigt att säga, berättar Hanna Ewenson. 

"Galet ödmjuk"

Hanna har bara varit aktiv i HF Olympia i några år, men har redan betytt mycket för föreningen. Hon har varit allt från lagmamma för seniorerna till ledare i fotbollsskolan. Sedan februari förra året är hon ordförande i klubben.

Inom föreningen finns också "Alla kan lira", som är barn med funktionsvariationer som Hanna Ewenson leder. Nu hoppas hon förstås på att röstas fram till årets eldsjäl 2020.

– Alla finalister är ju där av en anledning och oavsett vilken förening man verkar i så har man ju kärlek för den verksamhet man befinner sig. Även om jag är galet ödmjuk över det faktum att jag ens är nominerad och stolt över all uppmärksamhet detta för med sig till min förening, så måste jag förstås erkänna att jag såklart vill vinna, säger hon och fortsätter:

– 50 000 kronor är stora pengar som vi kan stoppa i många hål. Sedan om jag skulle vara bättre än någon annan, det vet jag inte. Men jag hoppas förstås att folk röstar på mig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: