Annons:

Sök

Annons:

Vattenkampanjen går vidare till Hultsfred: ”Vårt viktigaste livsmedel”

Niklas Gustafsson (M) lämnade över vattenkaraffen till Johan Svensson (M) under gårdagen. Nu är det Hultsfreds kommuns tur att driva kampanjen "Vattentankar" framåt. Foto: Ossian Mathiasson

Vattenkampanjen går vidare till Hultsfred: ”Vårt viktigaste livsmedel”

Vimmerby kommun har avverkat sin vecka i vattenkampanjen Vattentankar. Nu är det Hultsfreds kommuns tur att föra kampanjen vidare. 
– Syftet är att visa på vattnets värde och att vattnet inte har några gränser, säger Jennie Karlsson, VA-ingenjör på Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK).

Annons:

I januari startade Kalmar läns gemensamma kampanj ”Vattentankar” som kommer hålla på i tolv veckor. Alla länets kommuner har varsin vecka där de lyfter vattenfrågorna lite extra på olika sätt. 

Under den senaste veckan höll Vimmerby kommun i taktpinnen och nu har Hultsfreds kommun tagit emot glaskaraffen med vatten som symboliserar att det är deras tur att sköta kampanjen under en veckas tid. 

Här är Hultsfreds aktiviteter

Vimmerbypolitikern Niklas Gustafsson (M), vice ordförande i Vimmerbys och Hultsfreds gemensamma miljö- och byggnadsnämnd, lämnade över karaffen till Johan Svensson, vice ordförande i ÖSK:s direktion, vid Ytterbo busshållplats på gränsen mellan de berörda kommunerna på riksväg 23/34. 

Hultsfreds kommun har en del på gång under veckan och VA-ingenjören Jennie Karlsson berättar mer om utbudet.

– Det blir en utställning med teckningar och modeller med vattentema som har gjorts av tre förskolor och kommer finnas i kommunhusets entré under veckan. På onsdag kommer Dea Karlsson och håller en föreläsning om vatten för förskoleklasserna i Hultsfred. Vi kommer även ha mycket information om vatten på hemsidan och kommunens Facebook i veckan, säger Jennie Karlsson. 

Tävling kommer ut under året

Syftet med den länsövergripande kampanjen är att visa värdet av vatten inom områdena där vatten är en förutsättning för ett fungerande samhäle. 

– Det görs många åtgärder för att rikta fokus mot vattnets betydelse. Det är vårt viktigaste livsmedel, säger Johan Svensson (M) och fortsätter: 

– I ÖSK:s direktion har vi diskuterat framtida beslut om hur vi kan göra ännu mer för att skydda vattnet. Det kan kanske bli ett permanent bevattningsförbud under sommarmånaderna som är tuffast. Det finns också förslag på att utlysa en tävling för både allmänheten och verksamheterna som handlar om vad vi kan åstadkomma för att göra ännu mer för att spara vatten. Det är ÖSK som kommer ut med en tävling under året. Det gör vi för att väcka intresset, säger Svensson. 

"Kan inspirera varandra"

Huvudsaken att kampanjen hjälper till att lyfta vattenfrågan ytterligare där alla kommuner i Kalmar län drar sitt strå till stacken. Alla kommuner får själva hitta på och bestämma vad man ska göra under sin vecka.

– På det här sättet kan vi inspirera varandra. Viktigast är att vi gör det tillsammans och att ingen kommun är bättre än någon annan, säger Svensson. 

Nästa vecka lämnar Hultsfreds kommun över vattenkaraffen till Högsby kommun. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: